ECONOMIA

Aprendre a estalviar des de petits

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

06 Abril, 2010


Recorda a quina entitat financera va tenir el seu primer compte d’estalvis? El va obrir vostè o li va obrir algun familiar quan era petit? Segons les últimes enquestes de FRS, més del 30% dels menors de 18 anys tenen algun compte o llibreta d’estalvis. Darrera d’aquestes estadístiques s’amaga un tema interessant: l’estalvi infantil i la conscienciació dels més petits sobre el valor dels diners. Conceptes com estalvi i despesa no són només per a èpoques de crisi. Ara, com abans, resulta molt instructiu fomentar l’estalvi i ensenyar els rudiments financers als més joves.


Des de “la Caixa” es va llençar un programa d’estalvi infantil a mitjans dels anys noranta i, ara, és l’entitat que lidera el segment dels clients menors de 18 anys, amb un 23,7% del mercat.

Obrir una llibreta infantil, en què els pares són els representants del menor, és un primer pas per a què els més petits aprenguin el funcionament bàsic d’una entitat financera. A més, aquest tipus de llibretes no generen cap despesa, ja que no es cobra comissió de manteniment durant els primers 25 anys de vida del titular, i s’ofereix un petit tipus d’interès. Com a al•licient, a l’obrir el compte, els més petits s’emporten un regal, que pot ser una vaixella infantil, si el titular té menys de 3 anys, o altres jocs especialment atractius pels joves, segons la promoció que estigui en marxa.


També existeix una sèrie de productes familiars, encara que estan més dirigits als pares. És el cas de l’assegurança Vida Familiar, o el préstec Estrella Naixement, pensat per afrontar les despeses que suposa l’arribada al món d’un nadó.  També existeixen altres productes financers ideats per l’estalvi dels fills, com la Llibreta Futur, una assegurança d’estalvi que permet generar un estalvi per obtenir, en un futur, un capital que ajudarà el client a fer-se càrrec dels estudis o altres despeses del menor.




Accepto les condicions d'ús.