SOSTENIBILITAT

Un projecte pioner per combatre l’Alzheimer

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

25 Octubre, 2010


“la Caixa”, la Generalitat de Catalunya i la Fundació Pasqual Maragall impulsaran un projecte innovador per al diagnòstic precoç de l’Alzheimer. El Programa de Recerca en Diagnòstic Precoç (PRDP) se centrarà en l’elaboració d’un estudi d’àmbit estatal dirigit al diagnòstic i intervenció precoç d’aquesta malaltia i de trastorns neurodegeneratius relacionats. Aquest estudi busca que, una mostra de persones majors d’edat, de manera voluntària, se sotmetin a un seguiment per analitzar la seva evolució. L’objectiu és arribar als 20.000 participants. La finalitat del PRDP serà obtenir informació científica sobre les característiques i l’evolució natural dels recursos cognitius i emocionals de les persones al llarg de la seva vida.

L’Obra Social “la Caixa” destinarà 3,4 milions d’euros a aquest projecte fins al 2012. Aquest acord s’emmarca en el conveni d’obra social entre les caixes catalanes i el Departament d’Economia i Finances de la Generalitat.
El president de ”la Caixa” i la Fundació ”la Caixa”, Isidre Fainé; el conseller d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya, Antoni Castells, i Pasqual Maragall, president de la Fundació Pasqual Maragall.

La Fundació Pasqual Maragall per a la investigació sobre l’Alzheimer va néixer l’abril del 2008, donant resposta al compromís adquirit per Pasqual Maragall (exalcalde de Barcelona i expresident de la Generalitat de Catalunya) a l’anunciar públicament que li havia estat diagnosticada aquesta malaltia. Mitjançant el projecte barcelonaßeta, aquesta fundació impulsa un centre d’investigació científica d ‘excel·lència i innovació tecnològica, destinat a acollir projectes innovadors de joves científics de tot el món.

Accepto les condicions d'ús.