SOSTENIBILITAT

”la Caixa”, premiada per la Fundació ONCE pel seu compromís en la millora de l’accessibilitat

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

15 Març, 2011


“la Caixa” ha rebut el Premi Discapnet que atorga la Fundació ONCE a l’entitat que més ha destacat per la seva tasca en la millora de l’accessibilitat de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).

El guardó, lliurat per la Princesa d’Astúries a Antoni Massanell, director general adjunt executiu de ”la Caixa”, reconeix a l’entitat pel seu “compromís continuat amb l’accessibilitat”.

Premis Discapnet

“la Caixa” s’ha situat a l’avantguarda de la innovació tecnològica i s’ha convertit en un referent en el desenvolupament d’aplicacions pioneres que milloren l’autonomia de les persones amb discapacitat en la utilització dels seus diferents canals.

Iniciatives per facilitar l’operativa financera a tots els clients

Així, ”la Caixa” va ser la primera entitat financera a Espanya a disposar de vídeos explicatius amb llenguatge de signes per facilitar al col·lectiu de sords l’operativa financera en els caixers automàtics.

L’entitat també disposa en els caixers de teclats adaptats per a persones amb dificultats visuals i compta amb operatives especials amb números i lletres més grans per millorar la seva visualització. El teclat numèric en sistema braille i l’àudio, amb la mateixa informació que apareix en la pantalla del caixer, complementa l’accessibilitat per a les persones amb discapacitat visual.

Projecte Inredis

Així mateix, ”la Caixa” forma part del projecte INREDIS, acrònim d’INterfícies de Relació entre l’Entorn i les persones amb DIScapacitat, per facilitar la comunicació i interacció entre les persones amb algun tipus de necessitat especial i el seu entorn.

Aquest projecte possibilita a les persones amb discapacitat utilitzar un dispositiu com un telèfon mòbil com a comandament a distància universal per controlar els dispositius del seu entorn. ”la Caixa” ha desenvolupat prototips no comercials que permeten als usuaris amb discapacitat interactuar amb els diferents canals de ”la Caixa”: caixers, banca en línia i banca mòbil.

Accepto les condicions d'ús.