SOSTENIBILITAT

L’Obra Social ”la Caixa” i la Fundació Joan Miró segellen un acord per impulsar projectes conjunts

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

03 Maig, 2012


El president de ”la Caixa” i de la Fundació “la Caixa”, Isidre Fainé, i el president de la Fundació Joan Miró, Jaume Freixa, van signar ahir un acord de col·laboració entre ambdues institucions per als pròxims anys.

Isidre Fainé i Jaume FreixaL’acord estableix l’organització conjunta de les dues pròximes edicions del Premi Joan Miró amb una aportació per part de l’entitat financera de 300.000 euros per a cadascuna d’elles, així com la posterior exposició de l’obra de l’artista guanyador tant a la Fundació Joan Miró com en un segon punt de l’Estat espanyol.

El Premi Joan Miró es lliura cada dos anys i reconeix la trajectòria d’un creador en l’àmbit de les arts plàstiques en qualsevol de les seves manifestacions. En les tres edicions anteriors del premi han reconegut les trajectòries d’Olafur Eliasson (2007), Pipilotti Rist (2009) i Mona Hatoum (2011).

Un altre dels projectes conjunts és la realització d’una exposició monogràfica dedicada a l’artista Joan Miró. Està previst que la mostra s’exhibeixi a CaixaForum Madrid a la primavera de l’any 2014 i posteriorment en una altra ciutat.

El conveni de col·laboració signat també estableix la creació d’un projecte educatiu itinerant que serà elaborat conjuntament per les dues institucions. Es tractarà d’una exposició que itinerarà per l’Estat espanyol durant un període inicial de sis anys en un concepte innovador creat per l’Obra Social “la Caixa”.

Per últim, també s’estableix que ambdues institucions estudiaran el desenvolupament d’activitats culturals conjuntes d’impacte social, projectes que afavoreixin l’ús de l’art i de la cultura com a instruments per pal·liar problemàtiques socials. També fomentaran l’intercanvi dels materials educatius virtuals de què disposen per crear sinèrgies en els respectius programes escolars.

Més informació de l’acord a la Sala de Premsa de l’Obra Social ”la Caixa”

Accepto les condicions d'ús.