ECONOMIA

“la Caixa” destina 6 milions d’euros a promoure 10.000 llocs de treball per a joves

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

02 Juliol, 2013


L’Obra Social s’adhereix a l’Estratègia d’Emprenedoria i Ocupació Jove 2013-2016 impulsada pel Ministeri de Treball i Seguretat Social.

Entre les iniciatives que inclou el conveni d’adhesió de l’Obra Social a l’Estratègia d’Emprenedoria i Ocupació Jove, destaquen dos projectes:

 

Portal Únic de l’Ocupació i de l’Emprenedor
  • Aglutinarà totes les ofertes de feina existents, tant les gestionades pels serveis públics d’ocupació com les d’iniciativa privada.
  • En el cas dels emprenedors, contindrà un tutorial per a l’inici d’una activitat per compte propi i un cercador d’ajudes públiques i privades, entre altres elements.
  • Inclourà un apartat especial dirigit a promoure la inserció laboral de col·lectius d’especial vulnerabilitat.

 

Subvenció de la quota de cotització a la Seguretat Social
  • L’Obra Social també subvencionarà part de la quota de cotització a la Seguretat Social de joves emprenedors, complementant la subvenció que ja fa el Ministeri de Treball.
  • L’ajuda es podrà ampliar a un any, en comptes dels sis mesos actuals. La subvenció de l’Obra Social serà, aproximadament, de 75 euros mensuals, i es preveu que beneficiarà uns 10.000 joves emprenedors.

 

Els joves, col·lectiu prioritari de l’Obra Social

En el programa Incorpora els joves en situació de vulnerabilitat han estat des dels seus inicis un col·lectiu prioritari, al qual des de la posada en marxa el 2006 s’ha facilitat 12.404 llocs de treball.

El programa d’Emprenedoria Social dóna suport a joves emprenedors i empreses socials que han decidit crear un negoci solidari amb l’objectiu d’assolir una transformació o impacte social per mitjà d’una activitat empresarial econòmica i mediambientalment sostenible.

La Convocatòria d’Inserció sociolaboral dóna suport projectes d’entitats socials que fomenten l’accés al mercat laboral a partir de quatre línies d’actuació prioritàries: itineraris d’inserció personalitzats, segona oportunitat educativa amb programes de qualificació professional, intermediació laboral entre teixit social i empresarial, i acompanyament durant el procés d’adaptació al lloc de treball.

D’altra banda, a través MicroBank el Grup “la Caixa” ofereix productes i serveis financers especialment adaptats a les necessitats de professionals autònoms, emprenedors i microempresaris per a contribuir a la promoció de l’activitat productiva i la creació d’ocupació, com també l’autoocupació i al desenvolupament personal i familiar.

Acord de col·laboració

La ministra de Treball i Seguretat Social, Fátima Báñez, i el president de “la Caixa” i de la Fundació “la Caixa”, Isidre Fainé, han signat l’acord de col·laboració.

 

Accepto les condicions d'ús.