SOSTENIBILITAT

Nova temporada d’exposicions de CaixaForum Barcelona i Madrid

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

12 Setembre, 2014


Els darrers dies s’ha presentat la programació d’exposicions de les noves temporades de CaixaForum Barcelona i CaixaForum Madrid. Ambdós centres van acollir entre setembre de 2013 i agost de 2014 un total de 3.581 activitats, recolzades per més d’un milió i mig de visitants.

El model CaixaForum, espai únic d’unió entre cultura i ciutadania, dóna cabuda a una oferta cultural dissenyada per a tots els públics, en la que s’hi inclouen activitats com exposicions, tallers, cicles de conferències o projectes de tipus social.

Exposicions 2014-2015 de CaixaForum Barcelona i CaixaForum MadridExposicions CaixaForum Barcelona

La temporada 2014-2015 CaixaForum Barcelona i Madrid seguiran oferint una aproximació a les línies expositives que han estat desenvolupant al llarg dels anys: fotografia, grans cultures del passat, art contemporani, cinema, arqueologia i arquitectura, sense oblidar projectes de marcada sensibilització social.

Una selecció de 245 imatges en blanc i negre, producte dels viatges pels cinc continents del reconegut fotògraf brasiler Sebastiaõ Salgado, es podrà veure aquesta tardor a CaixaForum Barcelona a Gènesi, una mirada d’alerta envers la natura i els perills que l’amenacen. En les mateixes dates, a Madrid, serà l’art contemporani el protagonista, amb la primera exposició monogràfica de la guanyadora del Premi Joan Miró: Roni Horn. Mitjançant instal·lacions escultòriques, sèries fotogràfiques o dibuixos processuals, l’artista explorarà la seva identitat i la relació amb l’entorn.

Programació 2014-2015 de CaixaForum Barcelona y CaixaForum MadridExposicions CaixaForum Madrid

Les grans cultures del passat, una de les línies expositives més consolidades de l’Obra Social ”la Caixa”, s’exploren aquesta temporada a través de Fauna del Nil. El regne animal a l’Egipte faraònic (Madrid, 31 de març) i Or, mites i ritus. Cultura mochica de l’antic Perú (Barcelona, 6 de març / Madrid, 3 de juliol). El Museu del Louvre i el Museu Larco han cedit, respectivament, diferents peces dels seus fons per dur a terme aquestes dues exposicions relacionades amb la cultura clàssica i l’arqueologia.

Pixar, per altra banda, també té reservat el seu lloc a CaixaForum Barcelona, en una mostra que analitza la revolució que aquest estudi nord-americà ha suposat pel cinema d’animació. Grans i petits podran gaudir a partir del mes de febrer de Pixar. 25 anys d’animació, a través de maquetes, models i storyboards dels projectes més emblemàtics de la companyia.

L’Obra Social ”la Caixa” presentarà en una exposició col·lectiva els deu projectes que han format part de la 19a. (i renovada) edició de Fotopres “la Caixa”, el certamen de fotografia documental de l’entitat.

CaixaForum Barcelona i CaixaForum Madrid també inclouen a la programació de la nova temporada projectes amb accent social, com The most important thing. Retrats d’una fugida, una mostra organitzada en col·laboració amb l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) en la que grans retrats del fotògraf Brian Sokol mostren diferents refugiats ensenyant l’objecte més important que s’han emportat de casa. Sumada a l’exposició sobre els trastorns de l’espectre autista, Jo veig coses que tu no veus, l’Obra Social “la Caixa” ens recorda que totes les persones tenen dret a ser escoltades.

Concerts, debats, tallers i jornades socials completen una programació destinada a convidar al ciutadà a endinsar-se a altres cultures, disciplines i mons des d’una perspectiva profunda, oberta i conceptual.

Per a més informació consulta les notes de premsa amb tota la programació de CaixaForum Barcelona i CaixaForum Madrid.

Accepto les condicions d'ús.