ECONOMIA

El “Repte Emprèn” fomenta la capacitat d’iniciativa dels joves

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

26 Setembre, 2014


Amb l’objectiu fomentar l’esperit emprenedor dels joves a l’escola, l’Obra Social “la Caixa” impulsa el Repte Emprèn, que aquesta setmana ha celebrat la clausura de la seva primera edició a CaixaForum Barcelona.

Durant l’acte, els equips guanyadors han presentat les solucions al repte plantejat pels Partners del projecte (Fundación Everis, Segur Caixa Adeslas, Fundació Príncep de Girona, Mediapro i Eurest) en que han estat treballant durant les darreres setmanes després de la seva tornada de Silicon Valley.

Treball en grup i entusiasme han estat els ingredients principals de la primera convocatòria del Premi, en què han participat més de 300 equips de joves de tot l’Estat creant el seu propi projecte empresarial. Per fer-ho han comptat amb els materials del KitCaixa Joves emprenedors (inclòs al programa educatiu de l’Obra Social “la Caixa”), que els ha guiat d’una manera didàctica perquè descobreixin què significa ser emprenedor.

Els materials del KitCaixa Joves emprenedors tenen com a objectiu final el desenvolupament de la creativitat i capacitat d’iniciativa dels joves i la potenciació de les seves millors aptituds.

Lliurament de premis i viatge a Silicon Valley

El passat 21 de maig es va celebrar a CaixaForum Madrid la primera entrega dels premis Repte Emprèn. Després d’un exhaustiu procés d’avaluació i selecció, els jutges van guardonar cinc propostes i els equips guanyadors van poder completar la seva formació amb un viatge a Silicon Valley durant el mes de juliol. Una autèntica aventura educativa per als 21 alumnes premiats que van tenir l’oportunitat de visitar empreses i institucions de la talla de Google, Dropbox, HP o la Universitat de Standford.

Els joves van viatjar acompanyats pels seus tutors i pels responsables del programa pedagògic KitCaixa Joves emprenedors i van poder conèixer de primera mà com es treballa i promou la innovació a Silicon Valley.

Un coneixement que els va facilitar eines molt útils a l’hora de resoldre el repte proposat pels Partners i que han presentat de forma brillant a CaixaForum Barcelona.

El tancament de la primera edició deixa un saldo molt positiu entre tots els participants. Però el projecte no s’atura aquí: amb el nou curs arrenca un nou Repte Emprèn; si vols formar-ne part, consulta la informació al KitCaixa Joves emprenedors d’eduCaixa.

Accepto les condicions d'ús.