ECONOMIA

El BEI aposta pels préstecs Màster Erasmus+ de MicroBank

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

17 Febrer, 2016


“A part del coneixement acadèmic, estudiar un màster fora d’Espanya m’aportarà un punt de vista diferent, ja que cada vegada que vius en un país diferent absorbeixes una miqueta la seva cultura i et converteixes una mica més en ciutadà del món”. Són paraules del malagueny Jorge Fernández, estudiant d’Enginyeria Biomèdica a Madrid, que, quan va acabar la carrera, va anar a l’Imperial College de Londres a completar els seus estudis amb el Màster en Disseny Instrumental Mèdic i Emprenedoria.

No és l’únic, ja que tal com es pot veure al post “Vols estudiar un màster en un altre país? MicroBank t’ho posa fàcil” al 74,5% dels universitaris espanyols els agradaria estudiar un màster en un altre país europeu, encara que el 36,8% descarta aquesta opció per manca de recursos econòmics.

Precisament perquè aquest desig dels universitaris espanyols d’estudiar un màster a Europa deixi de ser un problema, MicroBank ofereix el Préstec Màster Erasmus+. Ara aquest projecte agafa més empenta després de l’anunci de la concessió d’un crèdit de 22,5 milions per part del Banc Europeu d’Inversions (BEI). Amb això, MicroBank es converteix en la primera entitat financera de la Unió Europea que rep finançament del BEI per a aquest programa que promou la mobilitat estudiantil.

El Préstec Màster Erasmus+ cobreix el cost de la inscripció i les despeses vinculades a l’estada al país (manutenció, viatge…), a més de concedir-se directament al sol·licitant, sense necessitat d’aportar cap tipus d’aval. Tal com afirma Jorge, “disposar d’aquest crèdit ha estat pràcticament imprescindible per poder fer el màster, ja que puc pagar totes les despeses pel meu compte i em permet una independència que no m’ofereix cap altre crèdit”.

Entre les característiques d’aquest microcrèdit, destaquen:

  • No es comença a amortitzar fins a un any després d’acabar el curs.
  • A partir d’aquest moment, el préstec es pot tornar en un període de 5 anys en el cas dels màsters de fins a un any, i de 6 anys per als màsters de més d’un any.
  • S’estableix un tipus d’interès fix durant tota la vida del préstec del 5,15%.
  • No es cobren comissions d’estudi, per amortització anticipada o cancel·lació.

Es tracta, en definitiva, de donar una oportunitat a tots aquells estudiants espanyols que volen continuar amb la seva formació en un altre país europeu i a estudiants europeus que vulguin cursar un màster a Espanya després d’acabar la seva carrera universitària: “jo crec que s’ha de fer, al final només ens penedim del que no fem. Animo a tots els joves espanyols i estrangers a demanar un crèdit si és necessari perquè al cap i a la fi és una inversió que en cinc anys, com a molt tard, haurem recuperat. Ens ajudarà a ser més valuosos per a la societat i a sentir-nos millor amb nosaltres mateixos”.

Més informació per consultar totes les característiques del Préstec Màster Erasmus+

Accepto les condicions d'ús.