SOSTENIBILITAT

Real Madrid – FC Barcelona per televisió: un clàssic del blanc i negre al 4K

Temps de Lectura: 5 minutos

Real Madrid – FC Barcelona per televisió: un clàssic del blanc i negre al 4K
Avatar

CaixaBank

22 Desembre, 2017


Febrer de 1959. Quan el futbol començava a perfilar-se com un esport important i eminent, el clàssic entre el Reial Madrid CF i el FC Barcelona no feia més que consolidar-se com el partit més esperat de l’any. I el primer partit de futbol televisat a Espanya no va fer més que provar-ho: el clàssic, disputat al Santiago Bernabéu i vist en pantalla per més d’un milió d’espectadors, va aconseguir que els televisors s’esgotessin a la ciutat comtal dies abans de l’enfrontament.

No obstant això, encara que aleshores la rivalitat fos la mateixa, sí que hi ha alguna cosa que ha canviat completament avui dia: la retransmissió, la manera en què assistim a una competició de tal envergadura. Sense anar més lluny, aquest dissabte la tecnologia permetrà als aficionats viure el clàssic com si fossin a l’estadi. I és que per primera vegada en la història de La Lliga el clàssic serà produït íntegrament en qualitat 4K-HDR.

Però la fita no es queda només a casa, ja que també serà la producció 4K amb més nombre de càmeres efectuada a nivell mundial. Ni més ni menys que 30 càmeres disposades a seguir cadascun dels moviments d’ambdós equips. Dues d’elles tindran una missió especial: seguir durant els 90 minuts del partit cadascun dels moviments de les dues estrelles del partit, Cristiano Ronaldo i Lionel Messi, perquè els aficionats no perdin cap detall de tots i cadascun dels seus gestos.

I la història no s’acaba aquí, ja que també serà la primera retransmissió televisiva de La Lliga que comptarà amb la càmera virtual 360 ‘Be The Player’. Aquesta càmera d’Intel 360 permetrà als espectadors veure l’escena exactament igual que el jugador just abans de fer l’acció.

Gràcies a aquest desplegament sense precedents, el clàssic també ha aconseguit ampliar horitzons i arribar a tots els racons del món. En total, seran 182 països els que podran seguir el partit amb la producció de MEDIAPRO.

Així doncs, com en tots els àmbits, la tecnologia evoluciona i revoluciona, i en el cas del futbol ho ha fet a passos gegants. Una posada en escena que ha marcat un abans i un després en la història del futbol. Les retransmissions d’esdeveniments esportius es preparen per fer un nou salt tecnològic: assistirem durant els propers mesos a la visualització de partits en realitat virtual?

Accepto les condicions d'ús.