SOSTENIBILITAT

El Mundial de Bàsquet Femení arriba a Tenerife

Temps de Lectura: 5 minutos

El Mundial de Bàsquet Femení arriba a Tenerife
Avatar

CaixaBank

21 Setembre, 2018


Fa quatre anys, en el món del bàsquet va quedar fixada una revenja. Acabaven el Mundial de Turquia del 2014 i el seu últim partit, que va enfrontar Espanya i els Estats Units. Les americanes es van endur el títol i les espanyoles van rebre elogis unànimes. “La plata més brillant” i titulars semblants van rebre el combinat nacional a la tornada d’una competició en què només van caure davant un equip d’una excel·lència per damunt del que és normal, com ho era l’enèsim dream team que va presentar els Estats Units en terres turques. La revenja va arribar en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. Mateixes protagonistes i idèntic resultat. Espanya va aconseguir la primera medalla olímpica de la seva història i se citava novament amb una altra revenja necessària, aquesta vegada en territori propi.

Sessió d'escalfament de la Selecció Espanyola. Font: FEB

Quatre anys després de Turquia, i dos des de Rio, el torneig més important se celebra a Tenerife i tothom del bàsquet espanyol somia a repetir aquestes finals i tenir una altra oportunitat per fer baixar les estatunidenques de l’esglaó més alt del podi. Espanya es presenta a l’illa amb una selecció que té en el seu entrador, Lucas Mondelo (al capdavant des del 2012), i en la capitana, la incombustible Laia Palau, els seus dos referents dins i fora de la pista. La gira de preparació està sent reveladora del bon estat de forma de la selecció i serveix per identificar possibles rivals amb possibilitats de fer un gran torneig. El Japó n’és un. Hi haurà més pressió pel fet de jugar a casa? És probable, però un públic lliurat s’unirà als partits com un jugador més i en els moments decisius l’alè de la grada ha portat a la glòria equips que semblaven derrotats en el tercer quart.

Els primers enfrontaments del torneig

Després del sorteig corresponent, Espanya ha quedat enquadrada en el grup C, juntament amb el Japó, Puerto Rico i Bèlgica. Aquests primers partits, en principi assequibles per a les de Mondelo, hauran de servir per agafar el ritme de competició i assegurar la primera plaça del grup. El Japó, amb el qual hem mantingut trobades molt serioses en la preparació (amb pròrrogues incloses), és el rival més fort del grup i la garantia per no abaixar la guàrdia. En qualsevol cas, serà en els encreuaments que el campionat entrarà en la seva fase decisiva, en què no es perdonen els errors i una mínima badada pot fer-te fora de la competició.

Seleccions nacionals participants en el Mundial de Tenerife. Font: FIBA

Les medalles, una obra d'art

Obra de l’artista David Rodríguez Caballero, les medalles amb què somien tots els equips que aterren a Tenerife són una veritable obra d’art. L’autor defineix el seu treball en termes de “neta, senzilla, equilibrada i dinàmica, que uneix la bellesa del joc amb la contundència del material”. Per al president de la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB), Jorge Garbajosa, “tenir un artista internacional de la talla de David regalant el seu treball a les jugadores és una mostra més de la transcendència que aquest Mundial està tenint a Espanya. Farem el millor campionat del món, estem en l’esprint final per assolir-ho i sé que ho aconseguirem”, va concloure, en declaracions a la Federació Internacional de Bàsquet (FIBA).

Imatge de la medalla d'or que es lliurarà a les campiones del Mundial de Tenerife

CaixaBank, a Tenerife

CaixaBank estarà present a Tenerife a través del suport que l’entitat proporciona a la selecció femenina de bàsquet, que es fa extensiu a tots els nivells de la selecció en els seus diferents rangs d’edat i al bàsquet femení de base. CaixaBank i la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) mantenen un projecte de col·laboració per promocionar l’esport i els seus valors entre els més joves, que inclou com a acció més visible el patrocini dels combinats nacionals absoluts.

Accepto les condicions d'ús.