SOSTENIBILITAT

Iberostar Tenerife: Colton Iverson vol donar la sorpresa

Temps de Lectura: 5 minutos

Iberostar Tenerife: Colton Iverson vol donar la sorpresa
Avatar

CaixaBank

15 Febrer, 2019


L’equip de Tenerife, que continua avançant amb passes de gegant a la Champions, està liderat per Colton Iverson, un jugador determinant que vol capitanejar el vaixell d’un equip que arriba des de les Canàries amb ganes de donar la sorpresa.

En un petit municipi de Dakota del Sud, en concret a la localitat d’Aberdeen, naixia fa 29 anys un jugador que somiava a dedicar-se al bàsquet quan amb prou feines aixecava dos pams de terra. Comparteix la nacionalitat americana amb la de Guinea Bissau, fa 2,13 metres, pesa 116 quilos i sap que és jugar a l’NBA. Els seus primers grans equips universitaris van ser els de les universitats de Minnesota i de Colorado State. El 2013 va signar per Indiana Pacers, després de situar-se en la posició 53 en la segona ronda del Draft. Tanmateix, la seva aventura a l’NBA va durar molt poc, ja que durant el mateix any va acabar signant un contracte amb el Besiktas turc. Qui el coneix encara recorda els seus primers grans partits a l’institut de Yankton, a Dakota del Sud.

COLTON IVERSON VA BRILLAR A LES UNIVERSITATS DE MINNESOTA I DE COLORADO. DESPRÉS DEL SEU PAS PEL DRAFT, VA ACABAR ATERRANT A TURQUIA. HA MILITAT EN DIVERSES LLIGUES EUROPEES I AVUI DIA AFRONTA LA SEVA SEGONA ETAPA A LA LLIGA ENDESA AMB L’IBEROSTAR TENERIFE

El seu gran perfil com a basquetbolista li va procurar un gran nombre d’ofertes universitàries becades per continuar progressant fins a poder assolir el seu somni de convertir-se en jugador de bàsquet al més alt nivell. Un cop Europa, no va trigar gaire temps a aterrar a la nostra Lliga; el Laboral Kutxa va ser el primer que s’hi va fixar la temporada 2014/2015. Després va passar per grans clubs europeus, entre els quals figuren alguns com ara el Maccabi Tel Aviv, en el curs 2016/2017. Per sort, l’any passat Tenerife li va oferir l’oportunitat de tornar a la millor lliga europea: l’espanyola. Des d’aleshores ha estat una de les grans bases de què disposa l’entrenador Txus Vidorreta i una peça clau per aconseguir la gesta de classificar l’equip entre els vuit millors que disputaran la Copa del Rei a Madrid.

TXUS VIDORRETA VA ARRIBAR A L’IBEROSTAR EL 2018 DESPRÉS D’HAVER DIRIGIT L’EQUIP EN UNA ETAPA ANTERIOR. HA ACONSEGUIT GRANS ÈXITS I EL 2017 VA SER NOMENAT ENTRENADOR DE L’ANY A L’ACB. LA SEVA FILOSOFIA ESTÀ BASADA EN UN JOC ESPECIALMENT OFENSIU I VERTICAL

Colton Iverson manté aquesta temporada una valoració de 16,3 de mitjana, 12,2 punts, 4,8 en rebots defensius, 2,4 en rebots ofensius i 0,7 en taps, havent disputat 24 minuts en 20 partits. L’altre gran artífex que ha fet possible que l’Iberostar Tenerife jugui la Copa del Rei i estigui en cinquena posició de la taula classificatòria de la Lliga Endesa, amb 12 victòries i 8 derrotes, és l’entrenador bilbaí Txus Vidorreta.

Format a les categories inferiors de diversos equips com ara el Caja Bilbao, Maristas o La Palma, Vidorreta va arribar a la Lliga Endesa el 2004, moment en què va agafar les regnes del Bilbao Basket fins al 2010. Després va viure diverses etapes a les files de diferents equips com ara el Club Bàsquet Lucentum Alicante, Estudiantes, el CB Canarias —amb qui va ser nomenat entrenador de l’any el 2017 — i València Basket —amb qui va aconseguir la Supercopa d’Espanya—, finalment va tornar novament a les illes per dirigir l’Iberostar, conjunt que entrena des de l’any passat. Cal destacar que també va ser ajudant de Sergio Scariolo a la selecció espanyola.

La seva filosofia es basa en un joc especialment ofensiu i vertical, amb molta velocitat a les transicions i cercant les penetracions.

La majoria de jugadors de què disposa Vidorreta van arribar procedents d’altres equips espanyols, tret d’algunes excepcions. La plantilla del quadre de Tenerife que disputarà la propera Copa del Rei la conformen deu jugadors estrangers (Thaddeus McFadden, el ja esmentat Colton Iverson, Tim Abromaitis, Nicolás Brussino, Nicolás Richotti, Mamadou Niang, Tomasz Gielo, Davin White, Lucca Staiger i Gillet) i quatre nacionals (Rodrigo San Miguel, Ferran Bassas, Javier Beirán i Sebas Sáiz).

Els de Tenerife ja saben què significa disputar trofeus com ara la Champions, en què van guanyar la medalla d’or el curs 2016/2017. També han guanyat quatre títols de Lliga de Segona Divisió, una Lliga Endesa la temporada 2011/2012, una Copa Intercontinental FIBA el 2017 i altres guardons regionals.

L’IBEROSTAR HA GUANYAT TORNEJOS ESPECIALMENT IMPORTANTS COM ARA LA LLIGA DE CAMPIONS, LA COPA INTERCONTINENTAL I LA LLIGA ENDESA

L’Iberostar Tenerife no té el mateix pes que altres clubs com ara el Real Madrid, Barça Lassa, Baskonia, Unicaja o València, però sí que està cridat a aspirar a tot en un dels seus moments més dolços des de la seva fundació el 1930, amb el nom de Cantera Base Canarias.

En la seva història també sobrevola el nom de Ricardo ‘Richi’ Bethencourt, base dels ‘aurinegres’ des de 1978 fins al 1985, que va jugar set temporades a Tenerife (aleshores conegut com a Canarias). El seu record no passa desapercebut per a una afició que el té molt present després de la seva mort el 1998 en un accident de trànsit. El Pavelló Juan Ríos Tejera va lluir-ne la samarreta amb el dorsal número 8 fins que l’equip de Tenerife es va traslladar a una nova seu. Els canaristes voldran brindar a la seva llegenda l’únic títol nacional que encara no figura en el seu palmarès.

Accepto les condicions d'ús.

POSTS RELACIONATS