Aquesta iniciativa, impulsada per CaixaBank, ha congregat també socis corporatius de l’AED, com Enagás, Repsol, Telefónica o Seat, i ha aconseguit aparellar 31 directius i directives, que actuen com a mentors, amb 31 dones mentorades amb un elevat potencial de lideratge.
L’objectiu d’aquest programa és oferir, durant els sis mesos que dura, les eines necessàries per potenciar el creixement personal i professional dels seus participants. I és que el mentoring es basa en un intercanvi d’experiències que no només és enriquidor per a la mentee, sinó també per al mentor o la mentora que l’acompanya.
Eva Núñez (40 anys), directora del Centre d’Empreses a Sant Cugat (Barcelona) a CaixaBank i mentora, assegura que per a ella ha estat tan instructiu com per a la seva mentee. El fet de coincidir amb la seva mentorada i de sentir-se identificada amb les situacions que relatava l’ha duta a revisar les seves pròpies actuacions passades i plantejar-se com extrapolar-les al present i al futur: «Si em torna a passar una altra vegada, en una altra escala, he de ser conscient del que em va passar per no repetir-ho». «T’ajuda a créixer com a responsable de persones», afirma l’Eva, qui, escoltant i assessorant, ha pogut reflexionar sobre la manera en què les seves paraules poden afectar aquells del seu equip que, potser, estan vivint les mateixes situacions que li plantejava la seva mentee.
Gema Gonzalo (46 anys), directora de l’Oficina Store de Paseo de la Castellana a Madrid i mentee, considera que aquest programa li va arribar com baixat del cel en un moment de canvi professional. Per a ella, el fet de poder expressar en veu alta les seves preocupacions, de forma totalment confidencial, i rebre la visió d’una persona externa, acostumada a dirigir grans equips i que només escolta per poder-la ajudar, va ser un impuls per relativitzar problemes i guanyar serenitat.