ECONOMIA

Anna Vicens i Isabel Alonso, un model a seguir per a les dones empresàries

Temps de Lectura: 5 minutos

Anna Vicens i Isabel Alonso, un model a seguir per a les dones empresàries
Avatar

CaixaBank

25 Gener, 2017


La Editorial Vicens Vives i Transportes Isabel Alonso Alonso són dues empreses espanyoles consolidades, referents en els seus mercats i liderades per dones. Precisament aquesta última característica és la que els ha aportat ser reconegudes en el Women’s Entrepreneurial Challenge (IWEC). Anna Vicens, directora de publicacions i copropietària de l’editorial, i Isabel Alonso, directora general i copropietària de l’empresa de transports, han estat guardonades amb el Premi IWEC, que reconeix dones empresàries de tot el món.

“El premi suposa una gran satisfacció personal. Ha estat un honor que m’hagin atorgat aquest reconeixement, sobretot per haver pogut compartir uns dies a la Conferència amb unes dones impressionants de perfils molt diferents”, expressa Isabel Alonso. L’empresària, juntament amb Anna Vicens, ha participat en la novena Conferència Internacional de la Fundació IWEC, durant la qual es va dur a terme el lliurament de premis a les quaranta-dues empresàries de vint-i-un països diferents, entre elles les dues guardonades españoles.

“Pertànyer a la IWEC és un gran honor, ja que és una organització en què per ser-ne membre s’ha de ser propietària o copropietària d’una empresa amb bons exercicis econòmics”, explica Anna Vicens. De fet, les empreses que dirigeixen les dones que formen part de la Federació registren una facturació global superior als 7.420 milions de dòlars i ocupen més de trenta-dues mil persones distribuïdes en els cinc continents.

Isabel Alonso recorda els principis de la seva trajectòria: “Va començar una mica per capritx; al meu marit li apassionaven els camions i vam començar comprant-ne un l’any 1993. Jo vaig obtenir la titulació necessària per gestionar una empresa de transports i en poc temps vam adquirir tres camions”. A poc a poc, els fills també s’han involucrat en el negoci i, avui dia, “és una empresa familiar construïda per nosaltres amb l’ajuda dels nostres fills”.

De fet, el rol de la dona dins el nucli familiar és una de les adversitats amb què, segons Isabel Alonso, es troben aquelles persones que aposten per ser empresàries: “Des del meu punt de vista, la major dificultat per a una dona empresària que decideix ser mare, com és el meu cas, és sempre la conciliació entre la vida familiar i la vida professional. Jo vaig tenir la sort de comptar amb el suport del meu marit i dels meus pares i entre tots va ser possible compatibilitzar el creixement de l’empresa amb el dels meus fills”.

En aquest sentit, Anna Vives recorda la cita del seu pare ‘Davant l’adversitat, supera’t’ i comenta que “allò important del lema és que moltes empresàries de la IWEC se’l fan seu”. Afegeix: “Són dones que als seus països treballen durament per desenvolupar les seves empreses malgrat tota l’hostilitat a què s’han d’enfrontar. Són dones d’una vàlua extraordinària”.

Premiades Premis IWEC 2016
Anna Vicens i Isabel Alonso

IWEC, una iniciativa de la Cambra de Comerç de Barcelona que compta amb el suport de CaixaBank, suposa també una oportunitat per establir networking, ja que es postula com una xarxa extraordinària de contactes i negocis amb empresàries de molt alt nivell. A més, recentment en alguns països s’han llançat sessions de mentoring per ajudar joves empresàries a desenvolupar la seva empresa.

Qui sap! Potser ens trobem davant de dones que marcaran un abans i un després en l’àmbit laboral femení. L’Anna, per part seva, ho té clar: “El futur dels grans problemes que té la humanitat es resoldran amb els nous valors que impulsaran les dones a crear R+D+I i compartir el poder executiu amb els homes”.

Accepto les condicions d'ús.