Coneixent el talent de Silicon Valley
Temps de Lectura: 5 minuts
CaixaBank
15 Juny, 2016
Silicon Valley és el primer pol d’innovació al món i el lloc ideal per conèixer de primera mà el dia a dia d’empreses pioneres en tecnologia, com ara Google o Airbnb. “Continua sent el lloc més atractiu del món per al llançament i desenvolupament de les empreses tecnològiques”, explica Daniel Bezares, COO & Co-Founder de Percentil. Bezares ha viatjat a la meca de l’emprenedoria juntament amb altres 7 guanyadors i finalistes de l’edició anterior dels Premis EmprenedorXXI, coatorgats per ”la Caixa” i el Ministeri d’Indústria, i han tingut l’oportunitat de conèixer empreses espanyoles que han desembarcat a San Francisco per quedar-s’hi, com ara Indysis o Passwordbank.
Des del 31 de maig fins al 3 de juny, Alejandro del Amo, CTO d’Endef; Manuel Aragonés, CEO de Travel Compositor; Carlos Sotelo, CEO de Scutum; Josep Coll, fundador i president de Red Points; José Luis López, CEO d’Insulclock; Daniel Bezares, cofundador de Percentil; Raquel Revilla, Neurodegenerative Diseases Principal d’nLife; i Nahomi Castro, de Palobiofarma, han pogut fer una prospecció de mercat, analitzar oportunitats i, en definitiva, conèixer un ecosistema únic com Silicon Valley, gràcies a l’oportunitat que els brinda ”la Caixa”.
Els guanyadors d’EmprenedorXXI a Airbnb.
Compartir experiències
Consells, experiències, idees, diferents punts de vista… és el que s’enduen d’aquest Pont Tecnològic els assistents. Per exemple, José Luis López, co-fundador d’Insulclock, es queda amb una frase de Pilar Manchón, d’Intel: “El CEO ha de saber fer bones preguntes i delegar”, i López hi afegeix que, encara que és fàcil dir-ho, després, a l’hora de la pràctica, és difícil fer-ho. Per part seva, Alejandro del Amo Sancho, CTO d’Endef, s’endú a casa la idea que “l’actitud i un bon equip són les claus perquè un projecte tiri endavant”. Daniel Bezares (Percentil) destaca que Mauricio Prieto, fundador d’eDreams, els ha explicat moltes de les claus de com es fan les coses a la Vall: “Ens ha donat bons consells, ens ha recordat que no perdem de vista el valor que ens dóna conèixer de primera mà la complexitat dels mercats europeus… i que parlem castellà!”.
Els assistents han conversat i han compartit les seves preocupacions i dubtes amb professionals que treballen en empreses de primer nivell, com ara Google X, la fàbrica d’idees i d’R+D de Google. “M’enduc la passió de Fer Dominguez quan parla de la seva companyia. Aquesta sorprenent capacitat que sembla tenir Google per convertir les persones del seu equip en ambaixadors de la marca. Ens ha transmès perfectament l’atmosfera de creativitat, llibertat, disponibilitat de recursos i il·lusió amb què treballa aquest equip de gairebé 1.000 persones, que són l’elit de la innovació del gegant d’internet”, comenta Daniel Bezares (Percentil).
Tal com resumeix Alejandro del Amo Sancho (Endef), “en aquest viatge n’hem vist de tots colors, des dels grans èxits d’empreses i emprenedors fins als sincers fracassos que mostren com enginyar-te-les per aixecar-te; des dels Business Angels que inverteixen els seus èxits en noves oportunitats fins als Venture Capitals que cerquen talent per multiplicar les seves fortunes; des de l’emprenedor a qui les coses li han anat molt bé des del principi fins a aquell a qui tot li ha anat en contra i la seva perseverança ha guanyat la seva mala fortuna”. Amb tot això, els emprenedors s’han pogut fer una idea de com funcionen les coses a Silicon Valley.
Trobada dels emprenedors amb el panell d’inversors a Palo Alto.
Els emprenedors també han pogut conversar i compartir les seves experiències amb Adeyemi Ajao, cofundador de Tuenti, “un paio encantador, inversor, que maneja milions com si no costés fer-ho, però senzill i amb ganes d’ajudar a tot espanyol que s’acosti a Silicon Valley”, assenyala José Luis López (Insulclock).
Una de les parades ha estat Airbnb, “una de les majors torxes de l’economia col·laborativa, que ho està reinventant tot”, segons Manuel Aragonés, CEO de Travel Compositor, el qual afegeix que: “Si aquí no se’t desperta la creativitat és que no hi treballes, aquí. El que fan i ofereixen per retenir el talent és increïble”. A més, els assistents també han tingut l’ocasió d’explicar els seus projectes a inversors a Palo Alto. Una de les conclusions que ha tret Alejandro del Amo Sancho (Endef) és que: “Hem d’aprendre a explicar millor els nostres projectes i a pensar més en gran. Això sí, sempre amb sinceritat i honestedat. Podem mirar tan alt com vulguem si tenim les condicions per fer-ho”.
Tal com coincideixen a destacar els assistents al Pont Tecnològic, Silicon Valley és una terra plena d’oportunitats i gent interessant, entre els quals espanyols que triomfen i que estan encantats d’ajudar altres companys que van començar com ells.
Premi referent per a start-ups
Els vuit emprenedors que han viatjat a la capital mundial de la tecnologia són els finalistes i guanyadors de l’edició 2015 dels Premis EmprenedorXXI, que són un referent per a start-ups d’Espanya i una iniciativa decisiva per a l’impuls dels millors projectes d’emprenedoria del país.
L’ objectiu dels Premis EmprenedorXXI és identificar, reconèixer i acompanyar les empreses amb més potencial de creixement d’Espanya. Des de la seva creació, el 2007, s’han invertit 3,67 milions d’euros en premis i accions d’acompanyament, de les quals s’han beneficiat 232 empreses. En concret, s’han atorgat 2,2 milions d’euros en premis en metàl·lic i 1,5 milions d’euros en accions de formació i networking internacional. Un total de 4.665 empreses de nova creació han participat en els Premis EmprenedorXXI.
135 entitats de tot el territori s’hi han implicat com a entitats organitzadores o col·laboradores i més de 257 empresaris, inversors i representants d’entitats vinculades a l’emprenedoria participen anualment en els 40 comitès i jurats que se celebren a tot Espanya.
Oficines d´Airbnb
Comentaris