Haurien de passar gairebé 40 anys des de la fundació del club perquè el quadre “rojillo” inaugurés el seu temple, la principal icona del futbol navarrès a la qual van anomenar El Sadar. Aquest estadi, amb una capacitat per a 18.375 espectadors, té unes dimensions de 104 x 67 metres quadrats, i això, juntament amb una grada que es troba molt a prop del terreny de joc, converteixen aquest espai en una autèntica “olla a pressió” en què molts rivals han tingut molt difícil plantar cara a l’Osasuna. Grans equips com el Reial Madrid, Futbol Club Barcelona o Atlètic de Madrid no sempre han marxat feliços de Pamplona, una ciutat bolcada al seu equip, el qual ha mantingut un nombre d’abonats especialment alt, sense importar la categoria en què jugués. Actualment compta amb 15.700 socis, propietaris d’un dels clubs que no s’ha reconvertit en societat anònima esportiva. El Sadar és un dels estadis amb un percentatge d’ocupació més gran de la Lliga, incloent-hi Primera Divisió. A més de ser un dels escenaris al qual sempre assisteixen més socis per gaudir dels partits. Un 83% que els dona avantatge respecte a altres equips de Primera, i un índex que s’imposa a la mitjana de Segona, que se situa entre el 53 i el 55% d’assistència.
El Sadar es va inaugurar el 2 de setembre de 1967, amb una capacitat per a 25 mil persones, en aquells temps totes a peu dret, com passava a la resta d’estadis de futbol de l’època. El seu cost total va girar al voltant dels 60 milions de pessetes, i el 1989 es va ampliar la seva capacitat amb la construcció de la tribuna d’alta preferència. Per compensar aquelles ajudes que van rebre la majoria de clubs que van haver d’optar a la reconversió a societat anònima esportiva, la Lliga va ser qui va finançar aquesta nova tribuna, amb la qual l’Osasuna va arribar a la seva màxima capacitat registrada fins a la data: 31 mil espectadors. El Sadar es convertia, per tant, en un dels estadis amb més capacitat per presenciar partits.
A partir de l’any 2000, comença a modelar-se El Sadar més modern i pròxim al segle XXI, amb nous espais d’oci, sala VIP i fins i tot una nova sala de premsa que es va traslladar a una altra ubicació de l’estadi. El motiu era la classificació de l’equip per a la UEFA Champions League. ). Aleshores el C.A. Osasuna començava a aconseguir èxits esportius i alhora es convertia en un bastió gairebé inexpugnable per a la majoria de colossos, imatge que no va poder sinó escenificar-se en un estadi més ben condicionat, més ampli i representatiu dels valors que pretenen exposar tots els navarresos.