L’Internet de les coses, protagonista de la segona jornada del MWC16
Temps de Lectura: 5 minutos
CaixaBank
24 Febrer, 2016
La segona jornada del MWC va posar ahir el complement festiu amb la cerimònia de lliurament d’alguns dels premis Global Mobile Awards 2016, els Oscar del sector del mòbil. Encara que els guardons es van revelant durant el congrés, ahir es va celebrar l’esdeveniment oficial en què es van premiar, entre d’altres, la millor aplicació empresarial, que va obtenir Connected Workers (creada per KPN i Accenture), o la millor app de cloud service, que va ser per a MOCA Platform (InnoQuant).
En aquest sentit, les aplicacions mòbils s’han convertit en una eina clau per a professionals, però sobretot per a usuaris. Des d’apps que faciliten la productivitat personal fins a corporatives, socials o d’entreteniment, les possibilitats són infinites i el futur, molt prometedor. Actualment, els dissenyadors centren tots els seus esforços a crear aplicacions intuïtives, àgils, funcionals i amb dissenys atractius.
Els protagonistes estrella d’ahir dimarts van ser Pavel Durov, fundador i CEO de Telegram (la xarxa social de missatgeria instantània que busca prendre-li el lloc a WhatsApp), Jonah Peretti, fundador i CEO de Buzzfeed (plataforma de contingut viral), i, per tancar la jornada, Lewis Hamilton, que acompanyat dels directors del seu equip va participar per debatre sobre els usos del mòbil en el sector del motor.
El congrés avança amb un munt d’activitats que donen a conèixer el que ens ofereix el futur digital. Aquesta edició presta, novament, especial atenció a l’Internet of Things (IoT), un dels conceptes més populars dels últims anys, que fa referència a les interconnexions dels productes que ens envolten, des d’un cotxe fins a un llibre. El congrés d’aquest any té dedicat a l’IoT un pavelló sencer i durant el dia d’ahir van tenir lloc diferents conferències, tant al MWC com al 4YFN, al voltant de l’evolució d’aquest mercat i la seva incidència en diferents àmbits.
El sector financer no es queda enrere a nivell digital i les institucions disposen de la seva pròpia aplicació, que facilita al client la gestió dels seus comptes però també una millor interacció amb l’entitat. Per aquest motiu, CaixaBank organitza des de fa cinc anys la FinAppsParty, una marató presencial de 24 hores que té com a objectiu premiar els millors prototips d’aplicacions mòbils financeres i/o socials per a dispositius wearable.
Precisament l’última edició de la FinappsParty, celebrada el mes de novembre passat, va estar centrada en l’IoT i, entre els projectes premiats, hi havia clars exemples d’aquesta aposta per l’Internet de les coses: una guardiola física que, a través d’una aplicació, permet fer ingressos virtuals, i una caixa que actua com a dipòsit intel·ligent de monedes, cosa que permet transformar els diners en metàl·lic a diners en líquid.
En aquest context, avui dimecres és el torn d’imaginBank, que es presentarà internacionalment en el marc de Partner Programmes.
Passat l’equador del #MWC16, els gairebé 100.000 assistents segueixen gaudint del congrés i a l’espera del que l’esdeveniment els presenti.
Comentaris