INNOVACIÓ

Els primers caixers “contactless” del món

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

05 Abril, 2011


”la Caixa” ha instal·lat els primers caixers automàtics del món dotats amb tecnologia “contactless” desenvolupada per Fujitsu. La targeta “contactless” permet que no hagi de ser introduïda en la unitat de lectura del caixer automàtic per a realitzar operacions, n’hi ha prou amb acostar-la i teclejar el número PIN perquè el client pugui efectuar la transacció. Aquest sistema és el més ràpid que existeix per extreure diners d’un caixer automàtic.

Caixer amb tecnologia ContactlessEls primers caixers “contactless” estan ubicats en el districte del 22@, el barri tecnològic de Barcelona, a Sitges i en el centre de Palma. Properament, s’iniciarà la instal·lació a altres  localitats de les  Illes Balears i Catalunya.

Aquests caixers “contactless” estan adaptats a tots els possibles suports de pagament sense contacte com, per exemple, els telèfons amb tecnologia NFC, que s’han utilitzat en la primera experiència de pagament amb el mòbil, que es va realitzar a Sitges.

Recentment, ”la Caixa” i Visa Europe van presentar en les Illes Balears el major llançament regional a Europa del sistema de pagaments sense contacte. El “Contactless Shopping” suposa l’estrena comercial a Espanya, a gran escala, de la nova tecnologia internacional de pagaments.

L’entitat també ha realitzat un esforç important per l’accessibilitat dels serveis. Els caixers estan adaptats al sistema Braille i, a més, disposen d’un software de veu per a invidents. A més, compten amb un sistema que permet augmentar la mida de la lletra per a persones amb problemes visuals. Els clients que pateixen problemes auditius disposen de vídeos d’ajuda en llenguatge de signes.

Accepto les condicions d'ús.