SOSTENIBILITAT

L’alpinista Ferran Latorre inicia la marxa cap al Lhotse (8.516 m)

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

24 Abril, 2013


El passat 9 d’abril l’alpinista Ferran Latorre va iniciar la marxa cap al Lhotse (8.516 m) a la recerca del seu vuitè 8.000, dins del projecte CAt14x8.000, recolzat principalment per “la Caixa”, GAES i Estrella Damm.

Ferran Latorre, nascut a Barcelona l’any 1970, fou un dels alpinistes que va ajudar a socórrer a un sherpa durant l’ascens a l’Everest del 2012, fet pel qual va haver de renunciar a fer el cim.

Ferran Latorre és un alpinista d’elit amb més de 25 anys d’experiència que ha guanyat dos Piolets d’Or (màxima distinció de la Federació Espanyola de Muntanya), l’any 1995, i el premi a la millor activitat a l’Himàlaia el 2008. Professional de la imatge, va ser el pioner en gravar i editar imatges des de les expedicions. Des de fa 15 anys treballa com a càmera al programa de TVE “Al filo de lo imposible”. Ha dut a terme expedicions per tot el món: Àsia, Groenlàndia, Antàrtida (Terra de la Reina Maud), Georgies del Sud i EUA, entre d’altres. A més, ha guanyat dos cops el premi de periodisme de Muntanya del Festival Internacional de Torelló.

Podeu veure i escoltar al propi Ferran Latorre que narra l’arribada a Kathmandú per començar l’expedició cap al Lhotse:

I també pots seguir la seva aventura des del seu bloc personal, la pàgina del Facebook, des del Twitter personal d’en Ferran o instal·lar-te l’app per iPhone o Android.

Accepto les condicions d'ús.