INNOVACIÓ

Enigmedia, Som Biotech, From the Bench i Symborg, guanyadors dels Premis EmprenedorXXI

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

09 Octubre, 2013


Enigmedia, Som Biotech, From the Bench i Symborg han estat els guanyadors dels Premis EmprenedorXXI 2013 lliurats a l’acte celebrat aquest migdia al CaixaForum Barcelona.

Guanyadors Premis EmprenedorXXI 2013

Enigmedia ha resultat guanyadora de la categoria “emprens”, que reconeix les millors empreses de nova creació. Enigmedia, ubicada al País Basc, desenvolupa solucions de xifrat per a serveis de telecomunicacions mitjançant l’ús de tecnologia propietària, com a mínim un 50% més eficient que l’actual. Com a guanyadora del premi, Enigmedia ha obtingut un premi de 20.000 euros, que se sumen als 5.000 euros que ja va aconseguir com a guanyadora autonòmica.

D’altra banda, Som Biotech, From the Bench i Symborg han obtingut els premis de la categoria “creixes”, dirigida a projectes empresarials ja consolidats. Aquestes empreses han rebut un premi de 50.000 euros per a cada una.

•    Guanyador del sector “ciències de la vida”:
Som Biotech, ubicada a Barcelona, es dedica a descobrir noves indicacions o aplicacions mèdiques de fàrmacs ja coneguts per a un altre ús. Les patenta a nivell mundial i les desenvolupa fins al aprova de concepte clínic real.

•    Guanyador del sector “tecnologies digitals”:
From the Bench, ubicada a València, es dedica a la creació i distribució de videojocs i aplicacions per a plataformes mòbils.

•    Guanyador del sector “tecnologies industrials”:
Symborg, ubicada a Murcia, es dedica a la investigació, desenvolupament i innovació biotecnològica en el sector agrícola. Elaboració i comercialització de biofertilitzants exclusius per al desenvolupament de cultius agrícoles en producció intensiva.

Aquestes empreses guanyadores van ser escollides entre les 23 startups seleccionades en una primera fase i que ja van gaudir d’una beca per al programa Executive Growth Program, dissenyat i impartit per ESADE i IESE i dirigit a empreses en creixement.

•    Accèssit de l’Obra Social ”la Caixa”, amb un premi de 25.000 €:

Natural World, que reconeix la feina en la generació d’un impacte positiu en l’entorn. Natural World és una empresa ubicada a Arnedo (la Rioja), que es dedica a la fabricació de calçat ecològic utilitzant únicament cotó orgànic i cautxú natural i aplicant un sistema productiu respectuós amb el medi ambient.

•    Accèssit a la innovació tecnològica, amb un premi que consisteix en un programa de formació d’una setmana a Tel Aviv-Yafo, en col·laboració amb el Ministeri d’Afers Estrangers d’Israel.

Splash Mobile, empresa dedicada al desenvolupament d’aplicacions per a mòbils de Badajoz que ha creat la plataforma “112 Accesible”, que té com a objectiu que persones amb discapacitat puguin contactar amb el telèfon d’emergència 112.

En aquesta setena edició, s’han rebut un total de 665 candidatures al premi: 451 en la categoria “emprens” i 214 en “creixes”. Al llarg de les seve set edicions, més de 3.100 empreses espanyoles han participat en els Premis EmprenedorXXI i més de 180 han resultat guardonades en les diverses categories

Més informació sobre els guanyadors de la setena edició dels Premis EmprenedorXXI de ”la Caixa” en la nota de premsa

Accepto les condicions d'ús.