ECONOMIA

Com evolucionarà el preu de l’habitatge?

Temps de Lectura: 5 minutos

Com evolucionarà el preu de l’habitatge?
Avatar

CaixaBank

19 Octubre, 2016


“2015 va ser l’any de la reactivació del mercat immobiliari i 2016 marca l’inici del seu procés de normalització després de set anys de profunda crisi en el sector”. Aquesta afirmació la va fer el març el director de productes i diversificació de Tinsa, Pedro Soria, i no anava desencaminat.

La recuperació gradual del preu de l’habitatge a Espanya és una dada rellevant a l’hora de mesurar també la recuperació econòmica del país. De fet, aquest valor ja està començant a despuntar en ciutats com Madrid i Barcelona i les últimes dades registrades conviden a pensar que continuarà amb la mateixa dinàmica. Així, segons les dades del Ministeri de Foment, el preu de l’habitatge va pujar un 2% en el segon trimestre de l’any i ja acumula 5 trimestres seguits de creixement.

Aquesta recuperació continuarà a l’alça segons les estimacions de CaixaBank Research. En concret es preveu que el creixement del preu de l’habitatge rondi el 3% aquest any i que vagi en augment fins a assolir el 5,5% el 2018. Encara que potser sembli una previsió optimista, és un creixement moderat si es compara amb l’evolució que s’ha experimentat en països que també han patit una severa correcció recentment, com és el cas d’Irlanda, els EUA i el Regne Unit.

Com evolucionarà el preu de l’habitatge a Espanya

D’altra banda, per al conjunt de la població, l’entorn econòmic favorable farà que l’accessibilitat dels ciutadans a l’habitatge es mantingui en cotes similars a les actuals, molt per sota dels nivells màxims observats entre 2006 i 2008.

Per conèixer amb deteniment la nostra previsió de l’evolució del preu de l’habitatge i els factors pels quals es regeix aquesta variable, consulta el nostre article “El preu de l’habitatge va en augment” del Informe Mensual CaixaBank Research.

A més, avui comença la 20ª edició del Barcelona Meeting Point (BMP 2016), el Saló Immobiliari Internacional i Simposi, del 19 al 23 d’octubre al Palau 8 de la Fira de Barcelona.

Accepto les condicions d'ús.