ECONOMIA

Els 5 bitllets més curiosos del món

Temps de Lectura: 5 minutos

Els 5 bitllets més curiosos del món
Avatar

CaixaBank

22 Febrer, 2017


Els utilitzem gairebé cada dia i no som conscients del valor real que tenen. Per molts, un bitllet és un simple paper de valor intercanviable, però el cert és que són com petites obres d’art amb una història i un bagatge propis. Els bitllets parlen del seu territori, de la seva gent, de la seva cultura… parlen de la historia.

No obstant això, n’hi ha que són especialment valuosos per tot el que signifiquen i representen. És el cas d’aquests cinc bitllets i les seves singularitats més curioses:

  1. El bitllet de Zimbàbue amb la xifra més elevada. L’explicació d’aquest bitllet amb una xifra tan desorbitada (100.000.000.000.000) es troba en la inflació que va patir el país l’any 2008. Els bitllets que s’utilitzaven per fer les transaccions milionàries no tenien gairebé valor. Ara, aquests bitllets s’han convertit en un simple record per als turistes.
  2. El bitllet de plàstic del Regne Unit. Fem un salt als nostres dies. El bitllet de plàstic de cinc lliures es va posar en circulació al Regne Unit l’octubre del 2016. Fabricat amb polímer, aquest bitllet pot durar fins a 5 anys, 2,5 vegades més que un de paper normal.
  3. El bitllet més colorit d’Holanda. Va ser dissenyat per Ootje Oxenaar i és un dels bitllets amb més colors de la història. A més, hi podem trobar amagats els noms de les tres dones més importants per al dissenyador: la seva àvia, la seva dona i la seva amant.
  4. Els bitllets dibuixats de James Boggs. Bitllets dibuixats de James Boggs. James Boggs va ser un artista que dibuixava els seus propis bitllets. Aquests estaven dibuixats per una cara del paper i solia dibuixar el seu rostre en ells. Boggs argumentava que aquest paper tenia un valor perquè havia dedicat hores per fer-ho i, amb aquest argument, en més d’una ocasió va aconseguir pagar amb ells. Actualment els seus bitllets són considerats peces de col·leccionista.
  5. El bitllet de la Xina més buscat pels col·leccionistes. Se’l coneix com el “bitllet del Drac Negre”. Després de dos anys de la seva emissió, el Banc Central de la Xina va decidir retirar-los de la circulació i destruir-los i ara només es reconeix l’existència de tres exemplars. El 2010 se’n va subhastar un per gairebé 100.000 €.

Dibuixats a mà, de plàstic o submergibles… aquests són només 5 bitllets “peculiars” que s’amaguen pels racons de tot el món.

Accepto les condicions d'ús.