INNOVACIÓ

Silicon Bali, el nou destí dels emprenedors

Temps de Lectura: 5 minutos

Silicon Bali, el nou destí dels emprenedors
Avatar

CaixaBank

14 Juliol, 2017


Temples que miren al mar, fonts d’aigua sagrada, pobles mil·lenaris, camps d’arròs immensos que brillen a l’alba i bellíssimes construccions hindús. Tot això configura l’arquetip d’un paradís tropical i sumptuós. És la joia de l’arxipèlag indonesi, un lloc idíl·lic i gairebé celestial anomenat Bali, conegut també com la illa dels déus. És difícil que els seus paisatges no sedueixin i atrapin a qualsevol viatger que hi passa però… T’imagines que cada dia en sortir de l’oficina t’estigués esperant aquesta vista?

La illa de Bali s’ha posicionat com el destí escollit per desenes d’emprenedors i start-ups innovadores procedents d’arreu del món, que integren la dinàmica del remote working en el seu dia a dia. Se la coneix com Silicon Bali, el laboratori tecnològic del sud-est asiàtic que es va consolidant com a base estratègica empresarial per al coworking, el coliving i els anomenats nòmades digitals i treballadors en remot.

“L’est d’Àsia és un dels llocs més excitants i reclamats pels professionals europeus i nord-americans perquè els permet innovar, experimentar i en general els impulsa a iniciar projectes que no podrien desenvolupar en cap altre lloc del món”, destaca Steve Munroe, cofundador i CEO de Hubud Bali. Bali reuneix una gran comunitat tecnològica que permet la creació de sinergies entre professionals i el sorgiment d’idees molt innovadores. El sentit de pertinença a una comunitat és un element primordial per al desenvolupament d’aquests professionals que busquen gent amb la mateixa filosofia de vida.

A més, el dia a dia a Bali és molt assequible i la qualitat de vida és molt superior a la d’altres hubs tecnològics del món. “Hi ha gent que podria tenir les seves start-ups tecnològiques a Silicon Valley, però van acabar aquí per la manera de viure molt més saludable”, explica Aline Dahman, fundadora de l’start-up Nomad Soulmate, a El País.

Barcelona, el Silicon Valley europeu

Canviem les platges paradisíaques de la illa de Bali pel frenesí de la gran ciutat. No fa falta anar a Bali o Califòrnia per treballar en un centre tecnològic, aquí tenim el Silicon Valley europeu: Barcelona. Segons l’informe Global Entrepreneurship Monitor, la motivació més gran a l’hora d’emprendre segueix sent l’oportunitat de negoci, en això coincideixen el 70,2% dels enquestats.

Bali i Barcelona, nous hubs tecnològics per a emprenedors i nòmades digitals

Emprendre mai no ha estat un camí de roses, per la qual cosa hi ha ciutats on resulta més fàcil fer el salt i triomfar. És per això que molts professionals prefereixen canviar l’ecosistema tropical i localitzar-se en llocs clau que disposin d’infraestructures i equipaments pensats per agilitzar la posada en marxa d’un nou negoci.

Barcelona s’ha convertit en una de les ciutats referents de l’activitat emprenedora i la innovació, gràcies als seus programes de suport a l’emprenedoria com les incubadores, les acceleradores de negoci i l’àmplia oferta de programes de formació de Barcelona Activa. És en aquest ecosistema emprenedor on han sorgit empreses com Wallapop i Privalia i on s’estan gestant molts altres projectes.

De fet, Barcelona ha estat el lloc escollit per situar el Payment Innovation Hub, el primer hub d’innovació en comerç i mitjans de pagament d’Espanya i un dels primers del món. El projecte ha estat ideat per empreses líders en els seus sectors: CaixaBank, Global Payments Inc., Samsung, Visa i Arval. El seu objectiu és treballar per donar resposta a nous hàbits de consum, obtenir millors experiències d’usuaris per a les compres online i offline i fomentar l’intercanvi d’idees, de creativitat i d’innovació de les empreses.

Són moltes les companyies que decideixen instal·lar-se a Barcelona. Ara, la ciutat ja va un pas per davant d’altres urbs, ja que vol posicionar-se com un referent en l’economia tecnològica i l’ecosistema digital i convertir-se en un hub d’emprenedoria digital.

Dia a dia sorgeixen nous racons i formes d’emprendre, la clau de l’èxit és trobar el lloc ideal per a cada professional. Així doncs, ara només fa falta decidir el teu proper destí: Silicon Bali, un lloc idíl·lic i tranquil, o el Silicon Valley europeu, un centre urbà innovador i ple d’oportunitats?

Accepto les condicions d'ús.