ECONOMIA

Què és el lísing? Conceptes bàsics

Temps de Lectura: 5 minutos

Què és el lísing? Conceptes bàsics
Avatar

CaixaBank

02 Novembre, 2017


Lísing, rènting, confirmació… la veritat és que no és massa difícil perdre’s en aquest oceà de conceptes financers. Avui, amb l’objectiu d’esvair certs dubtes i aclarir nocions, des de CaixaBank us portem un guia bàsica per comprendre què és el lísing i quines són les seves característiques principals que el diferencien de la resta de serveis financers.

El lísing, o arrendament financer, és un contracte de lloguer que incorpora l’opció de compra en finalitzar el termini i que sol tenir una durada mínima de 2 anys per a béns mobles i 10 per a immobles És a dir, quan el contracte de lloguer està a punt d’expirar, es presenten dues opcions:

  • comprar el bé pagant l’última quota “residual”,
  • o no fer la compra i lliurar el bé al propietari.

Tot i que és cert que hi ha aquestes dues vies, la realitat és que el contracte de lísing sol fer-se amb un clar objectiu de compra, ja que en el moment de l’adquisició l’import del bé és molt inferior al valor real. A efectes pràctics, el lísing també és una molt bona opció per les facilitats de finançament que ofereix (finançar fins al 100% del valor d’adquisició) i la possibilitat d’amortitzar anticipadament l’actiu, produint-se un ajornament de l’impost sobre societats.

No obstant això, també hi ha un aspecte que val la pena destacar i tenir present: en el lísing l’arrendador transmet al client tots els riscos, drets i obligacions derivats de la propietat. És a dir, des d’un principi es gestiona com si fos una compra.

CaixaBank, líder en el rànquing espanyol de lísing

Durant els primers vuit mesos de l’any CaixaBank va tancar més de 9.500 noves operacions de lísing per valor de 934,8 milions d’euros, un 75,9% més que el mateix període de l’any anterior.

Amb tot, l’entitat aconseguia una quota de mercat del 18% i assolia la primera posició del rànquing espanyol de lísing, segons l’Asociación Española de Leasing y Renting. Una mostra més de com CaixaBank està integrant en la seva estratègia aquesta línia de negoci.

Si t’ha interessat aquest article i vols saber-ne més, no et perdis el nostre especial en Educació financera.

Accepto les condicions d'ús.