SOSTENIBILITAT

Cuidar el planeta Terra cada dia

Temps de Lectura: 5 minutos

Cuidar el planeta Terra cada dia
Avatar

CaixaBank

21 Abril, 2018


Hi ha un proverbi xinès que diu: “La Terra no és una herència dels nostres pares, sinó un préstec dels nostres fills”. Hi ha infinites raons per les quals la societat ha de lluitar per protegir i preservar el nostre planeta. Aquest diumenge se celebra el Dia Mundial de la Terra, una jornada que, segons explica l’Organització de les Nacions Unides (ONU), consciencia i recorda que el planeta i els seus ecosistemes ens donen vida i aliment. En definitiva, es tracta d’un dia per “fomentar l’harmonia amb la naturalesa i la Mare Terra per assolir l’equilibri just entre les necessitats econòmiques, socials i mediambientals de les generacions actuals i futures”, afirma l’ONU.

 

En una resolució de l’Assemblea General de les Nacions Unides de 2005, es va designar el 22 d’abril com el Dia Internacional de la Mare Terra. Anteriorment, en molts països ja se celebrava aquest dia. De fet, l’organització Earth Day Network certifica que el 22 d’abril de 1970 es va celebrar el primer Dia Mundial de la Terra als Estats Units. Durant aquesta jornada, es van mobilitzar més de 20 milions d’estatunidencs de tots els àmbits i sectors, i es considera aquest dia com el naixement del moviment ambientalista modern.

Aquest any, el lema de la jornada és acabar amb la contaminació que produeix el plàstic. La campanya, la promou Earth Day Network, l’associació que lidera l’organització del Dia Mundial de la Terra.

CaixaBank i la conservació de l’entorn natural

Des de CaixaBank prioritzem les accions de minimització en la producció de residus a través de l’estalvi en el consum de recursos. El 2016, vam reduir de manera considerable la generació de residus plàstics respecte a l’any anterior. Això s’ha aconseguit gràcies a la sensibilització dels treballadors de CaixaBank en la reutilització dels gots de plàstic i a l’ús de tasses de ceràmica i gots de vidre.

Des de CaixaBank estem compromesos amb el respecte i la protecció de les persones i de l’entorn natural, i som conscients de la importància d’incorporar la responsabilitat mediambiental a l’empresa. El nostre deure no es limita només a complir les obligacions legals, sinó que tenim un sistema de gestió mediambiental integrat a la nostra activitat de negoci que engloba projectes, serveis i productes i es fa extensiu a treballadors, filials i empreses col·laboradores. En definitiva, tal com afirmava el proverbi xinès, des de CaixaBank treballem per deixar un llegat més sostenible i sustentable.

Accepto les condicions d'ús.