ECONOMIA

Què és la normativa SEPA?

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

22 Gener, 2014


A partir de l’1 de febrer de 2014, realitzar i rebre transferències fora d’Espanya serà molt més ràpid i senzill amb l’entrada en vigor de la normativa SEPA.

Les sigles SEPA (Single Euro Payment Area) són l’acrònim anglès d’àrea única de pagaments en euros. L’objectiu és crear una zona on es permeti efectuar i rebre pagaments en euros, tant nacionals com internacionals, amb les mateixes condicions i els mateixos drets amb independència del lloc on se sigui.

Quina és la zona SEPA?

Actualment està formada pels 28 estats membres de la Unió Europea (UE) i també per Islàndia, Liechtenstein, Noruega, Suïssa i Mònaco. D’aquesta manera, resultarà igual de fàcil i segur realitzar una transferència des de Barcelona cap a Madrid que cap a Oslo, i a la inversa.

Com afecta aquest canvi el client particular?

Normativa SEPA

L’únic hàbit que hauran d’adoptar els usuaris és obtenir l’IBAN (codi d’identificació) del compte de destinació de les transferències que ordenin i facilitar el seu IBAN quan hagin de rebre-les o domiciliar rebuts. L’IBAN de 24 dígits substitueix el CCC de 20 dígits actual (codi compte client). En algunes operatives, també caldrà facilitar el BIC, codi internacional d’identificació bancària que vincula cada entitat de crèdit amb les seves oficines. Per a ”la Caixa” és: CAIXESBBXXX.

Aquesta transició es produirà de manera pràcticament automàtica, ja que no cal que els clients facin cap gestió. Els comptes actuals ja estan preparats per ordenar o rebre operacions SEPA de transferències i càrrecs domiciliats.

Recorda que, a partir de l’1 de febrer, quan hagis de donar el teu número de compte per alguna nova domiciliació ho has de fer tenint en compte els 24 dígits que corresponen al número IBAN (2 del codi país + 2 del dígit de control + 20 del CCC).

La Línia Oberta (banca online de ”la Caixa”) ja està adaptada als canvis SEPA.

Accepto les condicions d'ús.