Com sobreviure a la tornada a l’escola

12 Setembre, 2017

Com sobreviure a la tornada a l’escola


Sense cap dubte, la tornada de vacances no sempre és fàcil. El setembre porta sota el braç la segona “gran costa” de l’any i… la tornada a l’escola dels nostres fills. Segons una enquesta de l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), la despesa mitjana prevista dels espanyols per al curs 2017/2018 serà de 1.212 euros.

Matrícula, llibres de text, uniforme, material escolar, menjador… Els estalvis comencen a tremolar i és el moment d’organitzar-se per gestionar l’economia i començar amb bon peu el nou curs. Organitzar les despeses, comparar preus, revisar factures o optar per l’economia col·laborativa són alguns consells per estalviar. Malgrat això, perquè la tornada a l’escola sigui més suportable t’expliquem altres trucs i idees:

  1. Elabora un pressupost previ: És una bona idea calcular les despeses escolars del nou curs elaborant un pressupost per fer-se una idea de la despesa total i identificar les compres innecessàries.
  2. Abarateix la factura de la roba escolar: Encara que s’aconsella comprar l’uniforme al lloc recomanat per l’escola, hi ha peces que no porten cap insígnia identificativa i es poden comprar en altres botigues lowcost, com per exemple els polos blancs o els pantalons grisos.
  3. No financis les compres: Encara que el finançament de les compres suposa un alleujament econòmic, només soluciona el problema momentàniament i al final, acabes pagant més. És molt important planificar bé el pressupost.
  4. Compra a l’engròs o per internet: És l’hora de reprendre el contacte amb els altres pares i posar-se d’acord per comprar el material a l’engròs i per Internet, de manera que us podeu estalviar una quantitat important de diners.
  5. Analitza amb deteniment on comprar els llibres del nou curs: Els llibres solen ser més econòmics en hipermercats o botigues en línia, i fins i tot en algunes superfícies t’ofereixen cupons regal. En cas que optis per comprar llibres de segona mà –una de les opcions més econòmiques- recorda que cal comprovar sempre l’estat del material abans de pagar-lo.
  6. Fes una llista del material escolar disponible a casa : Motxilles, carpetes, llibretes, llapis, gomes… El material escolar es va amuntegant any rere any als prestatges. Fes un inventari! D’aquesta manera tindràs controlat tot el que es pot aprofitar per al nou curs. I recorda que és millor no anar acompanyat pels nens en el moment de la compra, ja que pots tornar a casa amb el doble.
  7. Demana consell a altres pares: Tots us trobeu en la mateixa situació, per què no compartir impressions i comoditats? Les noves idees per estalviar sempre són benvingudes.
  8. Pensa com aniran a l’escola els teus fills: La “costa de setembre” es pot prolongar durant uns mesos, així que és molt important avançar-s’hi. Portar-los a l’escola amb cotxe suposa un altre trastorn econòmic, pots optar pel transport públic o compartir cotxe amb altres pares.
  9. Ven el que ja no necessitis: Gràcies a les noves tecnologies, disposem de molts portals per vendre articles de segona mà i donar-los una segona vida.
  10. Informa’t de les despeses deduïbles: Alguns organismes públics permeten que els contribuents es puguin deduir fins a 100 € de despeses per la compra de material escolar de cara a la Declaració de la renda. Per a més informació pots consultar el web de l’Agència Tributària.

Recorda que també pots gestionar la teva economia i aprendre a estalviar amb “La Meva Guardiola”, un servei de CaixaBank sense cost que ofereix als clients anar estalviant diners sistemàticament.