INNOVACIÓ

Apropar la informàtica als joves interns

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

07 Juliol, 2010


Després de l’èxit de les tres primeres experiències de l’Obra Social “la Caixa” als centres penitenciaris de Teixeiro, a Galicia; de Villabona, a Astúries; i de Badajoz, on ja s’han format més de 300 interns, el Centre Penitenciari de Joves de La Roca del Vallès, va acollir la presentació de la primera CiberCaixa de Catalunya creada amb l’objectiu d’apropar les noves tecnologies a la població reclusa. L’Obra Social “la Caixa” i el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya han impulsat aquest projecte que s’emmarca en els programes de reinserció dels joves interns, dintre de les unitats que cada centre penitenciari dedica a aquest objectiu. Actualment, setze interns reben les classes d’informàtica impartides per persones grans de l’Associació de Gent Gran Voluntària en Ciència i Cultura, Informàtica i Àmbit Social (ASVOL).

Pròximament la Fundació “la Caixa” presentarà dos equipaments de similars característiques en els centres penitenciaris de Picassent (València) i Daroca (Saragossa).

La iniciativa CiberCaixa Solidàries crea un espai en el que els alumnes dels cursos d’apropament a les noves tecnologies per a persones grans promoguts per la Fundació “la Caixa” es converteixen en monitors. Aquestes persones aporten la seva dedicació, valors i coneixement a altres col·lectius socials, en aquest cas interns dels centres penitenciaris que compleixen la fase final de la seva condemna. D’aquesta forma, a més, els cibergrans desenvolupen un rol social actiu, i transmeten la seva experiència de vida a persones en situació d’exclusió social.

Accepto les condicions d'ús.

Comentaris

Enviar comentari