ECONOMIA

Cames, fantasmes i abduccions extraterrestres: les assegurances més curioses

Temps de Lectura: 5 minuts

Cames, fantasmes i abduccions extraterrestres: les assegurances més curioses
Avatar

CaixaBank

22 Abril, 2024


Assegurança de la llar, assegurança d’auto, assegurança de vida o assegurança de viatge. Són eines de prevenció quotidianes per a moltes persones, que les subscriuen per protegir-se davant de possibles sinistres.

Més enllà d’aquestes pòlisses arxiconegudes, hi ha un bon nombre d’assegurances curioses. El motiu? Que es pot assegurar pràcticament tot.

Parts del cos, atacs de fantasmes o abduccions extraterrestres protagonitzen aquesta llista amb algunes de les assegurances més curioses que s’han subscrit.

1. Pòlissa davant successos paranormals

Alguns llocs són famosos per concentrar suposats successos paranormals, però què passa si un d’ells és un establiment hostaler i els fantasmes decideixen atacar els clients???

També hi ha cobertura per a aquesta contingència: un hotel i pub de Suffolk, al Regne Unit, paga 500 lliures a l’any per protegir treballadors i hostes davant d’aquest tipus de sinistres.

Concretament, el Royal Falcon Hotel rebria fins a un milió de lliures si algun fantasma o fenomen paranormal causés la mort o invalidesa permanent a algun client o empleat.

Es tracta d’un edifici amb 500 anys d’història i construït al costat d’un antic cementiri.

2. Assegurança per a proeses: el forat en un

El “forat en un” és un cop molt estrany en golf i la fantasia amb què somien molts jugadors.

Consisteix a introduir la bola en el forat d’un sol cop executat des del mateix punt de partida. Precisament per la seva raresa, alguns tornejos ofereixen premis valuosos si algun participant aconsegueix aquesta proesa. I, per descomptat, es protegeixen davant d’aquesta contingència.

Hi ha les anomenades assegurances “forat en un”, que indemnitzen si algun jugador és capaç d’enviar la bola directament al forat des del seu inici. Les ofereixen companyies especialitzades, que també asseguren altres proeses, com ara encertar amb una oliva en una copa de Martini des de l’altre costat de la barra d’un bar o endevinar la cotització mitjana de l’índex Dow Jones en un dia futur determinat.

3. Cobertura per abduccions extraterrestres

Cada vegada sabem més coses de l’espai, però una que ens falta corroborar és si hi ha vida o no més enllà del nostre planeta.

Per si existeix i no té intencions gaire amistoses, les abduccions extraterrestres també són objecte de cobertura en algunes pòlisses d’assegurances.

Un dels casos més comentats és el de la companyia Goodfellow Rebecca Ingram Pearson, que oferia aquest tipus de pòlisses contra trobades poc amistoses amb extraterrestres. Va deixar de fer-ho després d’assegurar, sense saber-ho, els 39 membres d’una secta que després cometrien un suïcidi col·lectiu, en creure que així passarien a formar part de la tripulació d’una nau extraterrestre.

En clau humorística, la companyia estatunidenca St. Lawrence Insurance també ofereix una assegurança contra segrestos alienígenes. Per només 19,95 dòlars, els clients poden protegir-se d’atacs extraterrestres amb una indemnització de 10 milions de dòlars.

Això sí, si s’arriba a rebre, el pagament es faria a raó d’un dòlar anual durant 10 milions d’anys. Entre els beneficis que ofereix la pòlissa, hi ha el tractament psiquiàtric de traumes, així com cobertura davant de doble identitat o sarcasme.

4. Pòlissa per a cames

Una altra eina de treball habitual són les cames de les persones, ja sigui per la seva bellesa o per la seva funcionalitat.

Per això, les pòlisses d’assegurances amb cobertures per a aquesta part del cos són força habituals entre persones famoses. Les cames de futbolistes com David Beckham o Cristiano Ronaldo han estat protagonistes d’algunes pòlisses molt comentades.

També les cames de la model Heidi Klum han estat objecte d’una pòlissa que va subscriure un dels seus clients per un valor de dos milions de dòlars, que, per cert, no es repartirien igual entre ambdues en cas de sinistre. Això es deu al fet que la model té una cicatriu en una d’elles.

5. Assegurança per a veus

Moltes de les pòlisses d’assegurances més curioses tenen com a protagonistes certes eines de treball que podrien causar un gran perjudici econòmic als seus usuaris en cas que fallessin.

Si es té en compte des d’aquesta òptica, no és tan estrany que se subscriguin pòlisses amb cobertura per a veus. Una d’elles és la de Bruce Springsteen, que va assegurar la seva veu davant de possibles danys en les seves cordes vocals per sis milions de dòlars.

6. Cobertura del sentit del gust

La companyia britànica Lloyd’s, amb diversos segles d’experiència en el sector assegurador, ha subscrit tota mena de pòlisses durant els anys i a molts països del món.

La cobertura de papil·les gustatives és una de les més curioses. A aquest producte va recórrer el 1957 el crític gastronòmic Egon Ronay per assegurar una de les seves eines de treball més crítiques per 400.000 dòlars.

El 2009, la companyia Costa Coffe va subscriure una pòlissa similar també amb Lloyd’s, destinada a protegir el sentit del gust del seu tastador de cafè més important, Gennaro Pelliccia. Si el perdia, Costa Coffe rebria 10 milions de lliures.

7. Protecció del somriure

Somriure és un gest habitual, però per a certes persones famoses és molt més que això. Aquesta és la raó per la qual algunes d’elles han decidit assegurar el seu somriure, el qual els aporta importants beneficis econòmics.

El cas més sonat és el de Julia Roberts, que va assegurar el seu icònic somriure per 30 milions de dòlars. Una quantitat idèntica rebria Angelina Jolie si els seus llavis patissin algun dany.

Fins i tot somriures menys ortodoxos han estat objecte de pòlisses sonades: és el cas de la protagonista de la sèrie estatunidenca Ugly Betty, que té una cobertura de 10 milions de dòlars per protegir el seu.

Accepto les condicions d'ús.