SOSTENIBILITAT

CaixaForum Sevilla, nou centre cultural i social en un edifici d’avantguarda

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

05 Maig, 2014


CaixaForum Sevilla, nou centre cultural i social en un edifici d’avantguarda

L’Obra Social ”la Caixa” ha presentat el seu nou projecte per construir un centre cultural i social a Sevilla, a l’Isla de la Cartuja.

CaixaForum Sevilla: un equipament de referència en un edifici d’avantguarda

El projecte, obra de l’estudi de Guillermo Vázquez Consuegra, es caracteritza per l’adaptació de l’espai existent, a l’edifici Pòdium del complex de la Torre Pelli, per al seu ús museístic. La distribució i la configuració dels espais que conformaran CaixaForum Sevilla s’adaptarà a l’estructura ja existent.

Són 7.500 metres quadrats útils (sobre una superfície construïda total de 8.100 m2)

• dues grans sales d’exposicions
• un auditori
• dues aules polivalents
• un bar-restaurant
• una botiga-llibreria

Les dues sales d’exposicions i l’auditori se situen en els nivells de soterrani, sota de la plaça superior que donarà accés al futur centre. Els espais destinats a restauració i administració, seran als nivells superiors.

El projecte inclou la creació d’una plaça coberta per una marquesina. A sota, se situarà l’entrada principal a les exposicions. Aquesta marquesina també cobrirà una nova claraboia que s’obrirà per fer arribar la llum natural als nivells inferiors. I és que una de les característiques principals de CaixaForum Sevilla serà la potenciació de l’entrada de llum natural, així com les vistes cap a la Sevilla històrica des de la façana nord-oest del centre.

CaixaForum Sevilla acollirà exposicions d’art, festivals de música i poesia, cicles de conferències, jornades socials, tallers educatius i familiars, i activitats adreçades a la gent gran.

Està previst que les obres de construcció puguin començar en l’últim trimestre de 2014 i que tinguin una durada aproximada de dos anys.

Coneix els centres CaixaForum

Més informació de la presentació del nou CaixaForum Sevilla a la nota de premsa

Accepto les condicions d'ús.