SOSTENIBILITAT

La recerca i la sostenibilitat centren la nova temporada de CosmoCaixa Barcelona

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

30 Octubre, 2013


CosmoCaixa Barcelona

La recerca i la sostenibilitat centren el programa de 2013-2014 de CosmoCaixa Barcelona. El punt de partida el marcarà el pròxim mes de desembre l’exposició Mediterrani, la primera gran exposició conjunta de ciència i art, de l’Obra Social “la Caixa” que s’exhibirà als centres CosmoCaixa i CaixaForum Barcelona.

Al maig se celebrarà el desè aniversari de CosmoCaixa amb un nou espai expositiu: Ciència al dia, on es mostraran els últims avenços en temes d’actualitat; un espai d’actualització contínua mitjançant microexposicions, pensat per acostar la recerca a la ciutadania i fomentar alhora les vocacions científiques.

 

Calendari d’activitats

Mediterrani

Primera exposició conjunta de ciència i art que s’exhibirà en els centres CosmoCaixa i CaixaForum de Barcelona. Cadascun d’aquests centres mostrarà des d’un punt de vista: les particularitats físiques, biològiques i culturals del Mare Nostrum, però a més, i pel fet que la Mediterrània no és només un espai físic, també presenta diferents aspectes de les societats i la cultura mediterrània.

Del 10 de desembre de 2013 al 31 de desembre de 2014

Ciència al dia

Un lloc de trobada entre la investigació i la ciutadania, un espai per a fomentar les vocacions científiques entre els més joves, una trobada amb l’actualitat científica i un nexe d’unió entre els programes “Ciència en Societat ” i “Recerca i Innovació Responsable”.

Inauguració: 16 de maig de 2014

Parlem de drogues

Una mostra per dotar tant a joves com a les seves famílies i educadors d’informació i eines per prevenir el consum de drogues convidant a reflexionar al voltant de conceptes bàsics sobreles drogues i els seus perills, alhora que aporta informació actualitzada per facilitar la presa de decisions a favor de la salut.

Del 19 de febrer de 2014 fins al 2018

 Planetari 3D: To space and back

Una història extraordinària que ens descriu com la tecnologia que ens ha permès viatjar per l’espai ens ha obert també el camí per  crear estris i aplicacions que fem servir en el nostre dia a dia.
A partir de juny de 2014
ebr

Activitats educatives

Propostes per incentivar l’interès per la ciència i la recerca, i fomentar vocacions científiques entre els joves. Laboratoris de recerca: Investigant la vacuna del VIH i Com es fan els fàrmacs?; taller Aigua. Química i molt més; i eines multimèdia: http://www.explorehealth/.

Curs escolar 2013-2014

Programació especial per a famílies

Una programació especial, variada i estimulant, per donar a conèixer als més petits la recerca tecnològica  i sensibilitzar-los envers la sostenibilitat mediambiental: SonarKids, Somnis del Mediterrani i tallers de robòtica.

Pots descarregar-te l’app de CosmoCaixa per tenir la programación al teu mòbil (versió iOS i Android).

Més informació a la Nota de Premsa de l’Obra Social “la Caixa”.

Accepto les condicions d'ús.