ECONOMIA

Vols reorientar la teva carrera? Forma’t sense sortir de casa

Temps de Lectura: 4 minuts

Vols reorientar la teva carrera? Forma’t sense sortir de casa
Avatar

CaixaBank

21 Agost, 2024


L’estiu és un bon moment per agafar-s’ho amb calma i reflexionar, per això no és estrany que moltes persones es plantegin reorientar les seves carreres professionals en aquesta època de l’any.

La manca de temps o de recursos per assistir a cursos de formació que facilitin aquest canvi és una queixa força habitual. Gràcies a Internet, avui és més fàcil que mai formar-se per reorientar la carrera professional.

Les plataformes de formació online més importants

Hi ha nombroses plataformes que recullen cursos d’institucions prestigioses, alguns dels quals gratuïts, i que es poden seguir online. És a dir, sense sortir de casa i, en molts casos, al ritme que vulgui l’alumne. És qüestió de cercar en aquestes plataformes el curs adequat i posar-s’hi.

edX

Aquesta és una de les plataformes de formació online més importants de tot el món.

Va ser fundada el 2012 per dues prestigioses universitats bord-americanes: l’Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT) i Harvard. Des de l’any 2021 pertany a la companyia de tecnologia educacional 2U.

Màsters, certificats, graus universitaris i fins i tot cursos massius oberts (MOOC) emparats per universitats i institucions educatives d’arreu del món conformen l’oferta online d’edX.

Hi ha cursos gratuïts com ara aquest d’introducció al pensament computacional impartit pel MIT i certificats professionals com el de finances corporatives de la Universitat de Colúmbia. També hi ha cursos en castellà, com aquest sobre estratègies de negociació de la Universitat de Michigan.

Humanitats, programació, ciència de dades, matemàtiques, ciències socials, intel·ligència artificial… són moltes les temàtiques que cobreixen els cursos d’edX i que poden seguir alumnes de tot arreu.

Coursera

L’altra gran plataforma educativa apareguda en l’entorn universitari nord-americà es diu Coursera. En aquest cas, va ser un professor de la Universitat de Stanford qui la va posar en marxa, també l’any 2012.

En l’actualitat, Coursera treballa amb més de 325 universitats i empreses per oferir tota mena de cursos, certificacions i graus universitaris. En total, ofereix més de 7.000 formacions online.

A través de Coursera és possible obtenir des d’un grau en màrqueting per la University of London fins a assistir a cursos gratuïts de Python per a ciència de dades, intel·ligència artificial i desenvolupament per a estudiants sense cap experiència prèvia, impartit per IBM en castellà.

Google Actívate

Des de cursos de desenvolupament d’aplicacions mòbils a màrqueting online i anàlisi de dades, hi ha molts cursos gratuïts de Google a la plataforma Google Actívate que et poden ajudar a endinsar-te en nous camps professionals.

Un exemple és aquest curs sobre computació al núvol impartit per l’Escola d’Organització Industrial. És per a principiants, raó per la qual aquesta mena de formacions són un punt de partida especialment útil per als qui volen un canvi total en les seves carreres professionals.

Google també ofereix certificacions professionals a través de la plataforma Coursera: intel·ligència artificial, anàlisi de dades, ciberseguretat o disseny d’experiència d’usuari en són algunes, totes relacionades amb àmbits amb una demanda laboral alta.

N’hi ha tant d’orientats a persones sense cap mena d’experiència en el camp corresponent com d’altres de nivell expert.

UNED

Per a persones que volen estudiar un grau, però que fa temps que van deixar les aules, la UNED ofereix diversos cursos zero gratuïts.

Física, química, economia, dibuix tècnic… aquestes formacions estan especialment dissenyades per posar al dia coneixements i començar els graus corresponents amb més seguretat.

La UNED també ofereix altres cursos online molt útils, com ara aquest de pronunciació en anglès per als qui vulguin millorar-la i obrir-se nous horitzons professionals amb més confiança.

MicroBank Academy

Els qui creuen que ha arribat el moment d’endegar el seu propi negoci tenen la possibilitat d’aprendre diverses claus per gestionar el seu negoci amb èxit. Les hi ofereix MicroBank a través de la plataforma MicroBank Academy, que recull algunes formacions sobretot orientades a emprenedors.

Des de la creació del negoci fins al seu impuls, i fins i tot la seva consolidació, aquesta plataforma presenta formacions útils que els emprenedors poden seguir al seu ritme: com fer un pla d’empresa, com millorar la seguretat online d’un negoci o com augmentar la productivitat a la feina, entre d’altres.

Accepto les condicions d'ús.