ECONOMIA

Dia del Community Manager: un lloc clau en l’estratègia de les empreses

Temps de Lectura: 5 minutos

Dia del Community Manager: un lloc clau en l’estratègia de les empreses
Avatar

CaixaBank

22 Gener, 2018


En un món dominat per Internet i les xarxes socials, no és estrany que la figura del community manager s’hagi convertit en una de les més demanades per les empreses. És tanta la importància de la seva tasca que, des de fa uns anys, se celebra el Dia Internacional del Community Manager, una jornada dedicada a homenatjar una de les professions amb més pes avui dia.

Tot va començar fa vuit anys quan Jeremiah Owyang, expert i analista web, va escriure en el seu blog: “Fem una pausa, reconeguem i celebrem l’esforç dels community managers de tot el món per millorar l’experiència del client”.

La idea va tenir tan bona acollida entre el públic que, des d’aleshores, cada any el quart dilluns de gener se celebra el Dia Internacional del Community Manager, una jornada que els usuaris celebren a la xarxa amb el hashtag #CMAD (Community Manager Appreciation Day) i #CMGR.

Un sector en auge

Les xarxes socials permeten a les empreses acostar-se als seus clients com mai abans ho havien fet. Ara, a més de comunicar els productes, aquestes també tenen la possibilitat d’interactuar amb els consumidors de manera directa i personalitzada. Un bon exemple és CaixaBank, premiada en l’àmbit internacional per les seves iniciatives en aquest àmbit.

I és aquí on entra en joc la tasca del community manager, aquesta figura dedicada no solament a comunicar l’activitat de la marca, sinó també a oferir una bona atenció al client, resolent dubtes i comentaris.

No obstant això, com tot en l’era de la digitalització, ens trobem davant d’una professió en constant transformació i moviment que requerirà noves habilitats en un futur. Però, quines?

Encara està per veure, però per començar i facilitar part de la seva tasca, com cada any, Aula CM, l’escola de comunicació i màrqueting en línia, ha elaborat el Calendari del Community Manager 2018, on es recullen els esdeveniments i dates clau que tot community ha de marcar en el seu calendari. És clar, avui, dia 22, ocupa un lloc especial en el calendari.

Feliç Dia Internacional del Community Manager!

Accepto les condicions d'ús.