SOSTENIBILITAT

El circuit Plaza 3×3 bat rècord de participació

Temps de Lectura: 5 minutos

El circuit Plaza 3×3 bat rècord de participació
Avatar

CaixaBank

07 Desembre, 2016


“Aquest esdeveniment sempre és un exemple per a tots per la seva iniciativa de promoure l’esport i el bàsquet i, quan aquests esdeveniments es veuen tan plens de joves com en el dia d’avui, un només pot alegrar-se’n”. Són paraules de Fernando Romay, ambaixador del circuit Plaza 3×3, a més d’històric jugador espanyol de bàsquet, guanyador d’una plata olímpica i 174 vegades internacional amb la selecció.

Aquest era el resum que feia a Huelva després de celebrar-se l’última cita del Plaza 3×3 2016, que per tercer any consecutiu ha organitzat CaixaBank de la mà de la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB).

Com explicava el seu ambaixador, el circuit Plaza 3×3 CaixaBank és un torneig de bàsquet al carrer que tracta d’acostar aquest esport i els seus valors a la ciutadania. S’hi organitzen competicions autonòmiques i locals tres contra tres en què es promou la participació dels aficionats. L’objectiu és senzill, però valuós: passar una bona estona i impulsar valors socials rellevants com l’esforç, el compromís, la creativitat i el respecte.

Es tracta d’un torneig de participació oberta a tots els equips que vulguin competir-hi, tant femenins com masculins, des de categoria benjamí fins a sènior. Els participants júnior i sènior són registrats en la plataforma 3×3 Planet, iniciativa de la FIBA que pretén recopilar tota la informació sobre competicions de bàsquet 3×3 al món per intentar convertir aquesta modalitat en esport olímpic.

L’edició de 2016, tot un èxit

La tercera edició d’aquest campionat ha estat tot un èxit, superant amb claredat els resultats assolits el 2015 i aconseguint una participació superior. En total, s’han registrat:

Aquest any, la competició es va inaugurar a Badajoz i ha recorregut des del maig fins a l’octubre un total de 15 seus per tot el país, fins a acomiadar la temporada en gran a Huelva, on es van congregar més de 400 jugadors i uns 5.000 assistents per gaudir d’aquest esport i en què Fernando Romay va mostrar les seves diferents habilitats de joc.

No et perdis cap detall de com de bé ens ho hem passat en la tercera edició del circuit Plaza 3×3 CaixaBank a través del hashtag #Plaza3x3CaixaBank i al web de la FEB. Ens veiem l’any vinent amb més cistelles!

Accepto les condicions d'ús.