SOSTENIBILITAT

El compromís dels voluntaris

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

09 Juny, 2015


Ser voluntari és un exemple. Els voluntaris encarnen el millor de la nostra societat i, amb la seva tasca, a més d’ajudar tanta gent, indiquen el camí a seguir per a aquells que encara no hagin provat l’experiència. La solidaritat s’obre camí gràcies a l’esforç altruista de moltes persones que de cap a cap del nostre país, i del món, decideixen organitzar-se per portar a l’acció un sentiment.

El voluntariat és un compromís amb el bé comú, és elevar la responsabilitat personal per unir-la a la de tota la societat i aconseguir junts els objectius que milloren la vida de tots. Aquesta motivació del voluntari neix d’uns profunds valors arrelats en la persona, de la convicció que es pot construir un món millor. L’ànima dels voluntaris és el compromís que mou la seva acció col·lectiva.

Ser voluntari és un exemple per a tots

L’Obra Social ”la Caixa” va decidir fa deu anys posar els mitjans necessaris per crear un programa de voluntariat entre els empleats de l’entitat. Una dècada després, 6.600 empleats del Grup, entre els quals s’inclouen els ja jubilats, amics i familiars, fan tasques com a voluntaris en les 39 associacions constituïdes a tot Espanya.

Dissabte es va celebrar el Dia del Voluntari de ”la Caixa”, en què van participar més de 6.500 nens en situació de vulnerabilitat, una part d’aquest 35,4% de menors de 16 anys que a Espanya pateixen les conseqüències de la pobresa. A la majoria de províncies, aquests nens han pogut viure el dia com una gran festa de la creativitat, participant en tallers artístics i activitats esportives. Una acció que cercava estimular el potencial d’uns infants que no poden quedar endarrere en el seu desenvolupament i han de tenir les mateixes oportunitats independentment de la situació econòmica familiar. Aquest objectiu el resumia el director general de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Jaume Giró, que va assistir al Dia del Voluntari de ”la Caixa” a Barcelona: “No hi ha res més apassionant que veure el somriure d’un nen quan descobreix una cosa que l’apassiona”. Giró va voler agrair als voluntaris la seva tasca i el fet de permetre amb la seva feina que els nens puguin experimentar amb aficions que desconeixien.

Ser voluntari és un exemple per a tots

Mai no sobren voluntaris. T’animem a acostar-te a les associacions del barri o a programes de voluntariat corporatiu en la teva empresa com el que desenvolupem a ”la Caixa”. Si no n’hi ha, anima’t a proposar-ne. Cerca a Internet ONG que necessitin la teva ajuda. Fes-ho de seguida que acabis de llegir aquest post, i no perdis ni un minut d’aquest temps que podries utilitzar en una tasca comunitària que necessita persones com tu. El compromís social dels voluntaris contribueix a crear un món millor amb fets que, cada dia, transformen en positiu la realitat quotidiana de milions de persones.

Accepto les condicions d'ús.

Comentaris

Enviar comentari