ECONOMIA

El sector agrari afronta els reptes del futur

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

11 Agost, 2010


Les previsions estimen que la població mundial creixerà de 7.000 a 9000 milions de persones en els pròxims 40 anys. Això exigeix que la producció alimentària pràcticament es dupliqui per a l’any 2050. Si a aquest escenari se li afegeixen les incerteses creades pel canvi climàtic i la crisi econòmica i financera mundial, la importància d’una agricultura productiva i sostenible es fa més evident que mai.

Ho explica el secretari d’Estat de Medi Rural i Aigua del Govern espanyol, Josep Puxeu, en una tribuna especial per al primer número del butlletí AgroCaixa, un nou servei que l’entitat ha creat per als professionals del sector agrari.

Actualment, segons comenta Puxeu, l’agricultura i la indústria agroalimentària són el primer sector manufacturer a Europa i a Espanya i resulten claus en el creixement econòmic i la generació d’ocupació, especialment a les zones rurals.

Conscients de la importància d’aquest sector, “la Caixa” editarà AgroCaixa de manera bimestral, amb l’objectiu d’oferir, de manera gratuïta, una eina d’informació especialitzada en economia agrària i desenvolupament rural. En el primer número, a més de la col·laboració de Puxeu, destaca una entrevista a Fernando Marcén, president de la Confederació de Cooperatives Agràries d’Espanya.

“AgroCaixa” estarà a disposició de les persones interessades en un doble format: butlletí bimestral imprès (que es podrà trobar en les oficines agràries de l’entitat) i Internet. També es distribuirà entre els clients de l’entitat.

Accepto les condicions d'ús.

POSTS RELACIONATS