ECONOMIA

Els microcrèdits de MicroBank ajuden a crear més de 20.000 llocs de treball

Temps de Lectura: 5 minuts

Els microcrèdits de MicroBank ajuden a crear més de 20.000 llocs de treball
Avatar

CaixaBank

21 Novembre, 2016


La desocupació ha estat, juntament amb la desigualtat, un dels principals reptes de l’economia espanyola durant els últims anys. Concretament, el sector emprenedor s’ha situat com un dels més vulnerables, a la vegada que imprescindible per forjar un teixit empresarial sòlid i potent.

En aquest sentit, destaca el paper que han tingut els microcrèdits en la incentivació de l’activitat emprenedora. Una prova d’això són les últimes dades publicades en l’Informe sobre l’impacte dels microcrèdits de ESADE fet basant-se en una enquesta entre beneficiaris de préstecs de MicroBank, el banc social participat íntegrament per CaixaBank. Segons es desprèn d’aquest estudi, l’entitat financera, només el 2015, ha contribuït a la creació de més de 21.000 llocs de treball i, des de la seva fundació el 2007, ha facilitat la generació de 155.000 llocs de treball a Espanya.

Una altra de les xifres destacades de l’Informe sobre l’impacte dels microcrèdits és que el 93% dels emprenedors que el sol·liciten segueixen treballant en el seu negoci. Aquesta dada posa de manifest l’eficàcia d’aquesta tipologia de préstecs que es concedeixen a persones que, per la seva situació sociolaboral, no poden finançar-se pel sistema creditici tradicional.

Però això no és tot: el 29% d’aquests emprenedors han contractat algun treballador des de la concessió del microcrèdit i un 43% tenen previst contractar algun empleat durant els 12 propers mesos, per la qual cosa es desprèn que els negocis finançats també es converteixen en generadors d’ocupació.

El mateix informe assenyala que el 50% dels emprenedors asseguren que no podrien haver obert el seu negoci sense comptar amb aquest tipus de finançament. D’aquesta manera, el microcrèdit es postula com un dels principals instruments per facilitar l’accés al crèdit i emprendre un negoci.

Sobre la visió de futur, els beneficiaris es mostren optimistes respecte al futur: un 70% creuen que el seu negoci creixerà força o moderadament, i el 26% que es mantindrà estable.

Més de 20.000 préstecs el 2015

Els microcrèdits dirigits a emprenedors, a autònoms i a microempreses que vulguin iniciar un projecte o donar un impuls a un negoci existent són un dels pilars de MicroBank. De fet, l’entitat va consolidar durant el 2015 la tendència de creixement d’anys anteriors en finançament de negocis.

En total, es van atorgar 21.321 préstecs a emprenedors, autònoms i microempreses (un 15% més que en l’exercici anterior). De tots ells, 1 de cada 3 préstecs ha servit per a la creació d’un nou negoci.

Descobreix alguns dels casos reals més representatius que han rebut l’ajuda de MicroBank.

Accepto les condicions d'ús.

Comentaris

Enviar comentari