SOSTENIBILITAT

Entra en vigor l’Acord de París

Temps de Lectura: 5 minutos

Entra en vigor l’Acord de París
Avatar

CaixaBank

07 Novembre, 2016


La Torre Eiffel brillava més que mai i París s’engalanava per rebre més de 200 representants de països de tot el món, preparats per assistir a una cita mediambiental que debatria les accions per crear un món més sostenible. La Conferència de les Nacions Unides sobre Canvi Climàtic 2015 (COP21) va ser un èxit mundial històric i, fruit d’això, entra en vigor l’Acord de París, aprovat per aclamació per gairebé tots els estats que van assistir a aquesta Cimera del Clima.

L’escalfament global va ser el principal focus d’atenció de la Conferència. Per això, l’objectiu més important d’aquest acord universal és mantenir l’increment de la temperatura per sota dels 2 ºC durant el segle XXI i impulsar els esforços per limitar el seu augment fins i tot per sota de l’1,5 ºC sobre els nivells preindustrials. A més, el pacte també vol reforçar l’habilitat dels països a fer front al canvi climàtic.

Ja són 94 els països que han ratificat l’Acord de París. Va ser el 5 d’octubre passat quan l’acord es va convertir en jurídicament vinculant gràcies a la ratificació de 74 estats, incloent-hi la Unió Europea, els Estats Units i la Xina, els quals representaven un 58,82% de les emissions de gasos vinculats al canvi climàtic. D’aquesta manera, s’assolia el 55% necessari perquè fos efectiu. “Ha estat extraordinari l’impuls global perquè l’Acord de París entri en vigor aquest mateix any”, valorava Ban Ki-moon, secretari general de l’Organització de les Nacions Unides (ONU), en anunciar el començament d’aquest Acord.

#PorElClima

L’Acord de París no hauria estat possible sense la participació activa del món empresarial i la societat civil. En la Conferència, més de 800 entitats i milers de persones compromeses a favor del clima van presentar els resultats de les seves accions de mobilització.

Entre elles estava #PorElClima, una iniciativa que té com un dels seus impulsors el Grup Espanyol de Creixement Verd del qual CaixaBank en forma part. El programa és la continuació de la campanya Un Millón por el Clima de l’any passat i té per objectiu conscienciar els espanyols a actuar activament per complir l’Acord de París i els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU.

 

La gestió ambiental de CaixaBank

CaixaBank dóna suport a les iniciatives i els projectes més respectuosos amb el medi ambient i que contribueixin a prevenir, mitigar i donar resposta al canvi climàtic. En aquest context, l’entitat treballa per minimitzar el seu impacte ambiental i participa en el programa de canvi climàtic de Carbon Disclosure Project. El 2016 CaixaBank s’ha situat entre les entitats líders en lluita contra el canvi climàtic a nivell global en entrar, per tercer any consecutiu, en l’índex “Climate A List”, una selecció de les empreses que han obtingut les millors valoracions a tot el món en l’avaluació efectuada per l’organització mediambiental CDP. El 2015 CaixaBank va obtenir una puntuació de 100A, la més alta registrada a tot el sector bancari espanyol, i que ha situat l’entitat en l’índex de líders a escala mundial (Carbon Disclosure Leadership Index) i dins de l’índex global The A list: CDP Climate Performance Leadership Index 2015.

A més, CaixaBank elabora un inventari anual de les emissions de gasos efecte d’hivernacle per mitigar-les i reduir-les progressivament. Una de les noves iniciatives ambientals és el Pla Carboni Neutral, que té com a finalitat compensar les emissions de diòxid de carboni que es derivin del conjunt de la nostra activitat.

“El que abans semblava impensable ja és imparable”, va decretar Ban Ki-moon amb l’aprovació de l’Acord de París. Nosaltres, la Comunitat #PorElClima, ja estem actuant per fer front a l’escalfament global.

Accepto les condicions d'ús.