ECONOMIA

Jordi Gual es reuneix per primera vegada amb el Comitè Consultiu d’Accionistes

Temps de Lectura: 5 minutos

Jordi Gual es reuneix per primera vegada amb el Comitè Consultiu d’Accionistes
Avatar

CaixaBank

16 Novembre, 2016


Jordi Gual, president de CaixaBank, ha assistit a la seva primera reunió amb el Comitè Consultiu d’Accionistes des del seu nomenament al juny. Aquesta trobada és una iniciativa pionera en les empreses de l’IBEX 35 i una de les vies per les quals CaixaBank s’acosta als seus més de 700.000 accionistes minoritaris.

Aquest grup representa la diversitat accionarial de CaixaBank en funció de la comunitat autònoma, edat, sexe i nombre d’accions. Per a Jordi Gual les reunions de Comitè impliquen “una gran responsabilitat ja que per a la majoria d’aquests accionistes minoritaris CaixaBank és una inversió a llarg termini de la qual esperen una bona rendibilitat i un flux de dividends elevats i estables”. Per això, el president de l’entitat considera que “la comunicació bidireccional és imprescindible”.

Les línies d’aquesta reunió passaven per analitzar conjuntament els resultats de 2016, així com les línies estratègiques i objectius del 2017 en el marc del Pla Estratègic. A més, els assistents han pogut comprovar i opinar sobre el grau d’implantació de les propostes plantejades en la trobada anterior. D’aquesta manera, “es pot conèixer de primera mà l’opinió dels nostres accionistes sobre les iniciatives”, subratlla Jordi Gual. En aquesta cita, per exemple, els membres han fet aportacions sobre com millorar la difusió d’informació corporativa en els canals digitals.

A més, la novetat d’aquesta edició ha estat, tal com marca la normativa del Comitè, la renovació d’un terç dels membres. Quins requisits has de complir per formar-ne part? Únicament ser accionista de CaixaBank i tenir almenys 1.000 accions durant tot el temps que en formis part. La nostra entitat havia rebut un total de 60 candidatures per a aquest nou cicle.

El Comitè Consultiu d’Accionistes de CaixaBank se celebra dues vegades a l’any i reuneix un total de 17 accionistes minoritaris. La propera reunió tindrà lloc el març de 2017.

Vols saber més sobre el Comitè i el dia a dia dels accionistes? Fes una ullada al nostre post o visita el Twitter de @AccionistasCABK

Accepto les condicions d'ús.