SOSTENIBILITAT

CaixaBank renova el compromís amb els nous Principis de l’Equador

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

04 Juny, 2013


Després d’una dècada en funcionament, avui 4 de juny ha entrat en vigor la tercera versió dels Principis de l’Equador (EP), que estableix uns criteris reconeguts internacionalment per gestionar els riscos ambientals i socials en els projectes d’inversió de gran escala.

Durant deu anys, aquests Principis s’han aplicat amb l’objectiu de minimitzar i gestionar els possibles impactes dels projectes en l’entorn. Tenen 79 institucions financeres signants, procedents d’arreu del món.

Amb aquesta actualització dels Principis de l’Equador se n’estén el ventall d’operacions, entre les quals s’inclouen els préstecs corporatius que financin una inversió concreta i que superin els 100 milions de dòlars. A més, suposen un increment de la transparència en la gestió de les entitats financeres, ja que s’amplia la informació que es farà pública sobre la seva aplicació.

Equator Principles

La tercera versió és el resultat de més d’un any de feina de l’associació, procés en el qual també ha participat CaixaBank.

”la Caixa” és membre de l’associació des del 2007 com una mostra més del seu compromís social i amb el finançament sostenible. Per aquest motiu, l’aprovació dels projectes de finançament amb una inversió global superior als deu milions de dòlars requereix una avaluació prèvia positiva, que incorpori factors socials i mediambientals en l’anàlisi, segons els estàndards establerts per la Corporació Financera Internacional (CFI).

El model de gestió de CaixaBank va més enllà dels Principis de l’Equador. L’any 2011, va posar en marxa un procediment intern per avaluar els riscos socials i ambientals en les operacions sindicades destinades a inversió que tinguin un import superior a set milions d’euros.

En aquest sentit, la política de finançament de CaixaBank respon al seu compromís social i forma part de la seva responsabilitat corporativa, que cerca la creació de valor compartit i la sostenibilitat a llarg termini.

Per a més informació, pots visitar la pàgina de Responsabilitat Corporativa al web de CaixaBank o al web (en anglès) dels Principis de l’Equador.

Accepto les condicions d'ús.

Comentaris

Enviar comentari

POSTS RELACIONATS