SOSTENIBILITAT

La història de Palau Macaya

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

27 Novembre, 2012


L’Obra Social ”la Caixa” ha posat en marxa un nou centre al Palau Macaya, estendard del compromís de l’entitat amb la sostenibilitat econòmica, social i mediambiental.

La història del Palau Macaya es remunta a l’any 1898, quan, en plena efervescència del modernisme català, l’industrial Romà Macaya i Gibert encarregà a Josep Puig i Cadafalch la construcció d’un habitatge senyorial per establir-hi la residència familiar. Tres anys després, la mansió esdevenia una realitat, erigint-se en emblema arquitectònic del Passeig de Sant Joan de Barcelona.

Després de la Guerra Civil, l’industrial Joan Vilella Estivill va vendre l’edifici a la Caixa de Pensions a causa dels nombrosos desperfectes soferts per l’edifici durant la contesa. L’entitat financera va assumir la seva completa remodelació i va inaugurar a l’edifici, el 1949, l’Institut Educatiu de Sordmuts i Cecs i, posteriorment, el Centre Cultural de la Fundació “la Caixa”, precedent de CaixaForum Barcelona

Ja entrat el segle xxi, el Palau Macaya va acollir el Museu de la Ciència mentre la seva seu estava tancada per transformar-lo en l’actual CosmoCaixa.

El passat 23 d’octubre, el President de “la Caixa” i de la Fundació “la Caixa”, Isidre Fainé, i l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, van inaugurar el nou centre, que donarà cabuda a tota mena d’iniciatives encaminades a la recerca de la sostenibilitat econòmica i mediambiental.

Coneixies aquest edifici emblemàtic, o tens previst visitar-lo?

Més informació a la nota de premsa

També pots veure la selecció de fotografies del Palau Macaya a Pinterest de “la Caixa”.

Accepto les condicions d'ús.

Comentaris

Enviar comentari

POSTS RELACIONATS