SOSTENIBILITAT

La Junta General Extraordinària d’Accionistes de CaixaBank aprova la integració de Banca Cívica

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

26 Juny, 2012


La Junta General Extraordinària de CaixaBank va aprovar avui la fusió per absorció de Banca Cívica. L’entitat presidida per Isidre Fainé, i de la qual el vicepresident i conseller delegat és Joan Maria Nin, ha obtingut el suport majoritari dels accionistes, que han aprovat la integració de Banca Cívica i les altres propostes del Consell d’Administració.

El president de CaixaBank ha admès que calen “ajustos i reformes”, però que també es necessita “optimisme i voluntat per a construir un futur encara millor, amb un model de creixement més sòlid, amb més integració europea i amb més responsabilitat i compromís”. Fainé ha destacat el “total compromís de l’equip de CaixaBank en el futur d’aquesta institució i de tot el país”.

Fainé s’ha mostrat especialment orgullós d’integrar una entitat “que comparteix l’esperit social de “la Caixa” i que té un fort arrelament a les zones d’origen de les caixes que van constituir Banca Cívica”. També ha recordat que, amb aquesta integració, “CaixaBank reafirma els seus valors de lideratge, confiança i compromís social, pilars fonamentals per marcar la diferència en el sistema financer espanyol”.

Aquesta operació conformarà l’entitat líder del mercat espanyol amb més de 13 milions de clients i amb uns actius de 342.000 milions d’euros, dels quals 231.000 milions són crèdits. Els recursos totals de clients s’eleven fins als 305.000 milions, dels quals 179.000 són dipòsits.
El conseller delegat de CaixaBank, Joan Maria Nin, ha assenyalat que Banca Cívica representa “al voltant del 25% del nostre balanç, té una forta presència en regions complementàries a les de “la Caixa” i aporta 3 milions de clients”. També ha destacat el fet que “CaixaBank, inclosa la integració amb Banca Cívica, sigui una de les 3 entitats que no presenta necessitats de capital en un escenari d ‘estrès”.

D’altra banda, CaixaBank ja va anunciar la seva intenció de mantenir el dividend de 0,231 euros per acció per a l’any 2012. Així mateix, CaixaBank mantindrà la seva política trimestral de remuneració a l’accionista combinant el pagament de dividends en efectiu amb el sistema del Programa Dividend/Acció.

Més informació detallada a la Nota de Premsa de CaixaBank

Accepto les condicions d'ús.

Comentaris

Enviar comentari