SOSTENIBILITAT

L’Obra Social ”la Caixa” dóna suport a malalts avançats i als seus familiars

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

22 Agost, 2012


El Programa per a l’Atenció Integral a Persones amb Malalties Avançades de l’Obra Social ”la Caixa” ha atès des de gener de 2009 a 32.938 pacients i ha donat suport a 51.052 familiars seus a tota Espanya.

Des de la seva posada en marxa l’any 2009, 29 equips d’atenció psicosocial formats per 144 professionals multidisciplinaris (psicòlegs, treballadors socials, infermers, metges, sacerdots) que desenvolupen la seva tasca en 57 hospitals o centres sanitaris i 50 equips d’atenció domiciliària han atès a 32.938 pacients i 51.052 familiars.

Un malalt terminal conversa amb la seva fillaEl programa té com a objectiu oferir atenció a persones amb malalties avançades fent especial èmfasi en una atenció integral que tingui en compte els aspectes psicològics, tant el suport emocional al pacient com l’atenció al dol, i l’ajuda a les famílies i professionals de cures pal·liatives.

Al final de la vida, una majoria significativa de pacients amb malalties avançades que reben atenció psicosocial experimenten una millora de l’estat d’ànim i dels seus símptomes psicològics, una major adaptació a la seva malaltia, i una sensació de pau i reconciliació.

Més informació sobre el Balanç del Programa d’Atenció Integral a Persones amb Malalties Avançades a la Sala de Premsa de l’Obra Social ”la Caixa”.

Accepto les condicions d'ús.

Comentaris

Enviar comentari