INNOVACIÓ

Cinc pòdcasts sobre innovació per conèixer el futur que ens espera

Temps de Lectura: 3 minuts

Cinc pòdcasts sobre innovació per conèixer el futur que ens espera
Avatar

CaixaBank

14 Agost, 2024


Si tens una ment inquieta, vols estar al dia o cerques una mica d’entreteniment, els pòdcasts estan fets per a tu.

Avui te’n recomanem uns quants sobre innovació que et poden resultar molt útils per actualitzar-te i conèixer abans que ningú les últimes tendències.

Inventant la roda

Tot allò relacionat amb l’ecosistema de la innovació, en especial, amb l’emprenedoria, és objecte d’anàlisi en aquest pòdcast de la Càtedra en Economia i Gestió de la Innovació de la Universitat Autònoma de Madrid (UAM)-Asseco.

La seva programació posa especial atenció a les dones en les disciplines STEM. Aquest projecte va començar al començament del 2024 i la seva freqüència és mensual.

En cada episodi, un convidat, generalment impulsor d’una empresa emergent tecnològica, respon a les preguntes formulades per les conductores de l’espai i dona a conèixer la seva història, els seus reptes i la seva visió.

Inventando la rueda és a Youtube i a Spotify.

The Innovation Show

Aidan McCullen va ser un jugador i entrenador irlandès de rugbi. Potser això no té gaire a veure amb la innovació, però arran d’una lesió va començar a interessar-se pel món empresarial i els mitjans digitals.

Aquesta experiència el va portar a liderar projectes de transformació i a deixar les seves reflexions en un llibre, “Undisruptable: a mindset of permanent reinvention for individuals, organisations and life”.

Amb aquesta trajectòria, el 2016 va crear “The Innovation Show”. Des d’aleshores, cada setmana hi convida un expert a parlar de temes relacionats amb l’educació, la tecnologia, la salut, la IA, els reptes, la resiliència o la creativitat.

McCullen sempre parla de la fam de coneixement: com a humans, hem de cercar la manera d’adaptar-nos a un món que no deixa d’evolucionar.

Per fer-ho, McCullen proposa sumar-nos a aquest canvi i ser receptius a qualsevol aprenentatge i coneixement, per exemple, sota el guiatge d’aquest pòdcast.

The Innovation Show té el seu propi web i està disponible en diverses plataformes.

La quadratura del cercle

RTVE produeix cada dues setmanes petites píndoles que suposen una reflexió sobre l’equilibri entre la tecnologia i la humanitat.

Carmen Gomar guia aquestes reflexions, de mitja hora, en què algun convidat aporta el seu punt de vista. L’ètica en la IA, la consciència de les màquines, com evitar les distraccions de l’entorn digital, el crèdit social o el reconeixement facial són alguns dels assumptes que aborden els capítols de “La cuadratura del círculo”.

Si escoltes aquest pòdcast, no només estaràs al dia de les novetats tecnològiques, sinó que, a més, n’entendràs la dimensió, com ens afecten com a societat i individus i com influiran en el nostre avenir.

“La cuadratura del círculo” està disponible al web de RTVE.

Breaking Code

Des del cor de Madrid ens arriba aquest pòdcast que, des del començament del 2023, en porta aproximacions d’experts a fenòmens, tendències, esdeveniments d’àmbit de la tecnologia i l’emprenedoria.

Des de ciència de dades fins a ciberseguretat, “Breaking Code” convida experts nacionals i internacionals, cercant sempre la divulgació per acostar-se a qualsevol oient, encara que no tingui formació tecnològica. Gràcies al seu enfocament fresc, aconsegueix enganxar persones de totes les edats.

Breaking Code és a Spotify, i també en directe a Twitch a breakingcode_immune.

Creative Talks Podcasts

Aquest pòdcast ens arriba des de l’altre costat de l’Atlàntic, centrat en la creativitat i els seus vessants.

La tecnologia, sens dubte, està canviant la manera d’expressar-nos, desenvolupar la nostra producció cultural, amplificar-la i rebre-la. En aquests capítols s’analitzen tendències, publicacions i pel·lícules, esprement-les fins a obtenir-ne el suc més creatiu.

Amb una freqüència setmanal, aquest pòdcast és perfecte per prendre el pols del món que ens envolta i inspirar-nos en el que hi ha aquí fora o en el que hi haurà aviat.

“Creative Talks Podcasts” és a Spotify.

Si, a més de la innovació, l’economia és un altre dels temes que t’interessen, et deixem aquesta llista de pòdcasts per afegir a la teva playlist.

Accepto les condicions d'ús.