ECONOMIA

Cinc pòdcasts d’economia per estar al dia

Temps de Lectura: 3 minuts

Cinc pòdcasts d’economia per estar al dia
Avatar

CaixaBank

27 Setembre, 2023


El pòdcast és un format amb 2,7 milions d’oients regulars a Espanya, segons dades del 2022 recollides a Statista.

Si n’ets un i t’agrada l’economia, et deixem una llista de cinc pòdcasts que fomenten la divulgació financera oferint-te coneixements per prendre millors decisions.

1. Las cuentas que da la vida: pòdcast de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV)

És un dels recursos educatius que pots trobar al portal de la CNMV. Són píndoles breus, d’uns 5 minuts, que ofereixen una aproximació didàctica a temes econòmics, des de què és la CNMV fins a les estafes. Aquest pòdcast està disponible a iTunes, Google Podcast i iVoox, així com al seu web.

2. Código de barras: pòdcast sobre economia domèstica de la Cadena Ser

Dins el paraigua SER Podcast, aquest programa projecta una mica de llum sobre assumptes d’actualitat que tenen repercussió en l’economia domèstica i el consum. Des de la inflació fins a l’or com a valor refugi, Fernando Bayo dedica prop d’una hora a alternar entrevistes i anàlisis. Código de barras ja té quatre temporades, que pots escoltar a Podium, Apple, Spotify, Google Podcast, iVoox, Amazon Music, RSS o Podimo.

3. 100.000 días: pòdcast sobre el món del futur de RTVE

En tercer lloc, la lucidesa de Juan Carlos Franganillo ens porta a les fronteres de la capacitat humana en un viatge cap al 2050, centrant-se en les tendències que configuraran el món del futur. Canvi climàtic, energia, innovació… són només alguns dels assumptes que es tracten en aquest espai documental, que té una durada de mitja hora. 100.000 días es pot escoltar a la plataforma pròpia de RTVE.

4. Historias de la economía: pòdcast sobre curiositats històriques de l'economia d'El Economista

Si la teva curiositat és àvida, aquest és el teu pòdcast. Amb més de 44 edicions, resumeix en píndoles d’entre 7 i 20 minuts assumptes relacionats amb l’economia: des de l’auge o la caiguda de productes icònics fins a l’origen de conceptes i teories econòmiques. Per escoltar-lo, només cal que vagis a la pàgina del programa mateix o a plataformes com iVoox, Spotify, Google, Spreaker o Apple.

5. Economía exprés: pòdcast de CaixaBank Research sobre economia

Finalment, Ricard Murillo Gili i Patricia Esteban, de CaixaBank Research, ofereixen cada mes una anàlisi completa sobre un afer econòmic d’interès al pòdcast Economía exprés. Hi trobaràs episodis de 20 minuts sobre els baby boomers i el seu impacte en la demografia, les variacions dels tipus d’interès o l’evolució de les perspectives econòmiques. Spotify, Ivoox, Apple i Google ja ofereixen Economía exprés, i també el pots escoltar al seu propi web.

Accepto les condicions d'ús.