INNOVACIÓ

Neix APWG.eu, la primera fundació europea a favor de la ciberseguretat

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

29 Maig, 2015


La nova era de la societat de la informació i l’auge d’Internet comporten importants avenços en el nostre dia a dia fins a tal punt que moltes de les rutines i formes de fer han canviat per les noves tecnologies. No obstant això, el món del ciberespai també té els seus punts negres, com és el de la seguretat.

Antoni Massanell, vicepresident de CaixaBank  #eCrime2015

Per fer-nos una idea, el nombre d’atacs de phishing va assolir màxims històrics el 2014. Són dades del darrer informe de l’AntiPhising Working Group (APWG) dels EUA, en què també es revela que cada trimestre es registren al voltant de 100.000 atacs de phishing únics, les activitats relacionades amb transaccions econòmiques acumulen més del 70% de tots els atacs i cada dia té lloc una mitjana de gairebé 230.000 noves formes o variants de malware.

El cibercrim és una realitat, però també hi ha fórmules i mecanismes per combatre’l. Amb aquesta voluntat CaixaBank s’ha unit a APWG per crear la primera aliança europea d’empreses, governs, cossos de seguretat i universitats a favor de la seguretat informàtica i la lluita global contra l’e-crime. El seu nom és APWG.eu i és una nova fundació sense ànim de lucre la seu de la qual s’ubicarà a Barcelona.

La missió principal d’APWG.eu és lluitar contra el cibercrim en el mercat europeu, però també donarà suport a la investigació i la divulgació de la seguretat digital. Totes les empreses i entitats interessades poden sumar-se a aquesta aliança que, a banda de CaixaBank, ja compta amb el suport de Telefónica, GMV, Erste Group Bank, Switch.ch i ICANN.

eCrime Summit 2015

APWG.eu s’ha constituït oficialment avui en el marc del congrés Electronic Crime Research (eCrime 2015) organitzat per APWG i CaixaBank i que té lloc des de dimarts passat al CaixaForum Barcelona.

Més de 200 experts representants de grans empreses i entitats financeres, especialistes tecnològics, investigadors de prestigi i cossos policials de tot el món s’han aplegat en aquest congrés mundial sobre la lluita contra el cibercrim.

Accepto les condicions d'ús.