ECONOMIA

Seleccions, futbolistes, premis: els números de l’Eurocopa 2024

Temps de Lectura: 4 minuts

Seleccions, futbolistes, premis: els números de l’Eurocopa 2024
Avatar

CaixaBank

12 Juny, 2024


Alemanya acollirà la 17a edició de l’Eurocopa entre el 14 de juny i el 14 de juliol. Berlín, Colònia, Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, Gelsenkirchen, Leipzig, Stuttgart i Munic seran seu dels 51 partits que disputaran 24 seleccions nacionals de tot Europa, incloent-hi Espanya.

La nostra selecció comparteix grup amb Croàcia, Itàlia i Albània, equips amb què s’enfrontarà en la primera fase (14-26 de juny). Si aconsegueix classificar-se, disputarà els vuitens de final (29 juny-2 juliol).

A partir d’aquí, afrontarà els quarts de final (5-6 juliol) i les semifinals (9-10 juliol). Si Espanya aconsegueix imposar-se als seus rivals, arribarà a la gran final, que tindrà lloc el 14 de juliol.

Cada imatge oculta una dada. Prem sobre elles per descobrir-la.

Quants diners es repartirà en premis?

Es repartiran 331 M€ en premis en total

La UEFA ha revelat els premis que rebran els equips, que es repartiran en total 331 milions d’euros. El premi màxim que pot guanyar el campió puja a 28,25 milions d’euros.

Per participar, les seleccions obtindran 9,25 milions, mentre que per victòria s’enduran un milió (fase de grups).

La classificació per a vuitens suposarà 1,5 milions d’euros, la classificació per a quarts, 2,5 milions d’euros i la classificació per a semifinals, 4 milions d’euros.

Els guanyadors obtindran 8 milions d’euros i els subcampions, 5 milions d’euros, detalla el Comitè Executiu de la UEFA.

Quants milions d'aficionats aniran a Alemanya?

2,7 milions d'aficionats

Els organitzadors esperen 2,7 milions d’aficionats en els estadis alemanys. Cal tenir en compte que hi ha un alt percentatge d’entrades que no es posen a la venda (el 80 % del total de l’aforament correspon a federacions, organitzadors i patrocinadors), però s’assegura que per als 1,2 milions d’entrades que s’han posat a la venda s’han rebut més de 20 milions de sol·licituds, indica RTVE.

Quantes localitats té l'estadi que acollirà la final?

70.000 localitats

L’estadi de Munic té 67.000 localitats, mentre que l’Olympiastadion de Berlín, que acollirà la gran final, en té 70.000. A la resta d’estadis té aforaments que oscil·len entre els 66.000 de Dortmund i els 47.000 de Düsseldorf o Colònia.

Les autoritats preveuen un impuls del turisme a Alemanya vinculat a aquest esdeveniment esportiu, segons que informa Europa Press.

D’altra banda, Vox Populi assegura que RTVE ha pagat 40 milions d’euros pels drets d’emissió de l’esdeveniment.

Quina selecció suma més victòries?

Alemanya i Espanya empaten amb tres victòries cadascuna

Casualment, Alemanya (la selecció amfitriona) i Espanya són les seleccions que tenen més nombre de victòries en aquest torneig (tres Eurocopes cadascuna).

A més, Alemanya és l’equip que més vegades s’ha classificat per a aquesta competició (seran 14 amb aquesta), que més finals ha jugat (6), n’ha guanyat tres i n’ha perdut tres més, per la qual cosa també és el combinat nacional amb més nombre de subcampionats, empatat amb Rússia.

Quin futbolista acumula més Eurocopas disputades?

Cristiano Ronaldo, amb cinc

El jugador portuguès Cristiano Ronaldo té el rècord de ser el futbolista que més Eurocopes ha disputat, cinc en total. Alemanya 2024 serà la seva sisena participació. Ronaldo, a més, pot presumir de més xifres d’impressió: és l’únic jugador que ha marcat en cinc Eurocopes, el jugador amb més trobades disputades en totes les fases i en l’última fase del campionat.

A la saga de Ronaldo hi ha el seu company de selecció Pepe i el centrecampista croat Luka Modrić, que disputaran la seva cinquena Eurocopa durant aquests dies.

Quant s'ha invertit en ESG?

32 milions d'euros

La UEFA i Alemanya han treballat perquè aquesta Eurocopa sigui exemplar pel que fa a estratègia mediambiental, social i de governança (ESG), i hi han dedicat una inversió de 32 milions d’euros.

Entre les mesures destaca l’abonament de viatge de 36 hores gratuït per als ferrocarrils alemanys, que facilitarà els desplaçaments sostenibles entre seus dels aficionats.
L’elecció de les seus tampoc no ha estat intranscendent, ja que s’han tingut en compte les distàncies i les comunicacions entre les seus i s’ha establert un calendari que redueixi els desplaçaments.

L’organització compta amb l’ajuda de 16.000 voluntaris.

Accepto les condicions d'ús.