ECONOMIA

Quin país guanyaria el Mundial de Rússia segons el seu PIB?

Temps de Lectura: 5 minutos

Quin país guanyaria el Mundial de Rússia segons el seu PIB?
Avatar

CaixaBank

14 Juny, 2018


Des d’avui assistirem a un dels esdeveniments esportius més esperats dels últims anys. Es tracta de la Copa Mundial de Futbol, el torneig més important en l’àmbit de seleccions nacionals i que des del 1930 es duu a terme cada quatre anys a diferents països del món. Avui dia ja s’ha celebrat en 20 ocasions, en què un total de vuit països han alçat el títol de campions. Els últims han estat Itàlia (2006), Espanya (2010) i Alemanya (2014).

Encara que estigui provat que el futbol té una gran influència en l’economia mundial, podem establir una relació directa entre els països guanyadors d’aquest campionat i el seu PIB? Per descobrir-ho, ens remuntem al rànquing que any rere any lideren els Estats Units, la Xina i el Japó com les principals potències econòmiques mundials. Tanmateix, aquests països mai no s’han proclamat vencedors de la Copa Mundial de Futbol. És més, aquest any els Estats Units, el país amb el PIB més elevat (20.410 M de dòlars), ni tan sols s’han classificat com a país participant.

El mateix passa amb el Brasil. Fins i tot sent el país amb més copes mundials de futbol sota el braç, la seva economia no es posiciona entre les 5 més potents des del 1980.

Rússia 2018: quin país hauria de guanyar el mundial segons el seu PIB?

En cas que aquesta hipòtesi es complís i el guanyador de la Copa Mundial de Futbol 2018 Rússia fos el país amb el PIB més elevat d’entre els països participants, aquesta seria la classificació final:

  1. El Japó (5.170 M de dòlars)
  2. Alemanya (4.210 M de dòlars)
  3. Anglaterra (2.940 M de dòlars)

El Japó, sens dubte, es proclamaria guanyador de la competició amb un PIB de 5.170 M de dòlars. És la tercera economia del món només per darrere dels Estats Units i la Xina. Amb una massa de 126.748.000 habitants, cal destacar que és el país amb menys percentatge de persones desocupades del món.

Per la seva part, Alemanya i Anglaterra tenen un PIB de 4.210 M i 2.940 M de dòlars, respectivament. Ambdues apareixen entre les 10 economies més importants del món, amb una població de 82.521.653 i 60.589.445 habitants.

Si aquesta hipòtesi fos certa i el PIB determinés la classificació del mundial, ni Itàlia ni Espanya ni Alemanya haurien guanyat els últims campionats. Per això, podem afirmar que el PIB no és un indicador clau i definitiu en l’èxit en l’àmbit esportiu.

La influència del PIB en la classificació del Mundial

Compromesos amb l'esport i amb La Roja

Fruit del compromís de CaixaBank amb l’esport i els seus valors, aquest any l’entitat ha arribat a un acord amb la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) per patrocinar les seleccions espanyoles de futbol masculines i femenines fins a l’any 2024. Segons el president de CaixaBank, Jordi Gual, «és una magnífica oportunitat per establir una estratègia a llarg termini amb la Federació, sumar i compartir experiències, i desenvolupar i ampliar tota la nostra operativa financera al servei d’una institució de les característiques de la Reial Federació Espanyola de Futbol com, per exemple, facilitar la gestió financera del seu milió d’esportistes federats».

El mundial de futbol és a punt de començar i des de CaixaBank volem donar suport a tots els jugadors i a l’afició. Ja que no ens podem basar en el PIB, podem fer les nostres pròpies apostes. Qui guanyarà el Mundial de Futbol de 2018?

Accepto les condicions d'ús.