ECONOMIA

Què hi ha darrere d’una Junta General d’Accionistes?

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

07 Abril, 2017


Són les deu del matí i comença la reproducció d’un vídeo a la pantalla que corona la sala. Sona la música, i les llums s’encenen. El president de CaixaBank, Jordi Gual, començarà d’aquí a poc el seu discurs a la Junta General d’Accionistes. Posteriorment el farà el conseller delegat, Gonzalo Gortázar. 1.062 accionistes són presents a la sala, i se sumen als que segueixen la retransmissió en directe a través del web. Uns altres milers han delegat el seu vot. En gairebé cinc minuts començarà l’òrgan de decisió més important de qualsevol empresa, i perquè tot vagi sobre rodes, el treball ja es va encetar unes setmanes abans.

A més de la tasca que es fa per oferir als accionistes els informes necessaris que detallen la informació de la gestió en qualsevol faceta que puguin necessitar, hi ha un treball logístic, de protocol i organitzatiu que permet la celebració de la Junta General d’Accionistes en el lloc i la data determinats per la convocatòria del Consell d’Administració. Aquest treball mostra algunes dades interessants…

Per il·luminar el Pavelló 8 del Recinte Gran Via de Fira de Barcelona han calgut més de 300 focus. A més, la potència instal·lada perquè l’àudio arribi en òptimes condicions a tots els presents supera els 25.000 watts. Una barra de so potent per a la televisió amb el volum al màxim, o tot el sistema d’un cotxe modern, estarien al voltant dels 300 watts.

Junta d'Accionistes, Accionistes, Jordi Gual, Gonzalo Gortázar

Projecció de vídeo

Per aportar informació addicional als accionistes, la pantalla ofereix dades durant els discursos del president i el conseller delegat. També vídeos explicatius. Dos grans projectors impressionen les imatges, amb 100.000 ansi lumens de potència. La qualitat de la imatge destaca, i és lògic. Un projector dels que habitualment utilitzem en qualsevol sala de reunions acostuma a tenir uns 5.000 ansi lumens.

Junta d'Accionistes, Accionistes, Jordi Gual, Gonzalo Gortázar

Els cables

Per a tots els tècnics, el cable és el nexe d’unió de tot muntatge, el que fa que cada senyal arribi a la seva destinació sense contratemps. Senyals de vídeo, àudio, comunicació interna… Encara que moltes d’aquestes connexions ja es poden fer via wireless, una segona línia de seguretat cablejada de forma tradicional sempre sol ser una gran aliada en els grans esdeveniments. Les necessitats d’aquesta Junta General d’Accionistes han requerit més de 3 quilòmetres de cable. Un dels mèrits d’aquesta instal·lació, encara que sembli un contrasentit, és que no es veu. I com menys cables es veuen, millor és el muntatge. En aquesta quantitat de cables també s’inclouen aquells perquè els accionistes puguin seguir la junta des de casa, sense desplaçar-se, via webcast a través del web corporatiu www.caixabank.com/.

Periodistes

La Junta General d’Accionistes, a més d’un òrgan d’administració i control de l’entitat, és un exercici de transparència. Per aquest motiu, més de 40 periodistes assisteixen en directe a l’acte, i tots els qui ho volen, es poden connectar a la retransmissió en línia. Al recinte hi ha equips de Comunicació que estan a disposició dels periodistes per atendre qualsevol necessitat o explicació addicional que requereixin.

Junta d'Accionistes, Accionistes, Jordi Gual, Gonzalo Gortázar

Informàtica

Perquè els sistemes de recompte funcionin en cada un dels punts que se sotmetran a votació durant la Junta, a més de donar suport a equips d’Atenció a Inversors, acreditació d’assistents, Comunicació i periodistes, al recinte s’han instal·lat 150 ordinadors personals, que inclouen tant equips fixos com portàtils per garantir la mobilitat i cobrir les necessitats en qualsevol moment.

Són moltes persones les que, fent un treball silenciós, contribueixen a fer que CaixaBank celebri sense contratemps la seva Junta General d’Accionistes. Quan les llums s’apaguin, es posaran en marxa per preparar el següent esdeveniment de la primera entitat financera de la península ibèrica.

Junta d'Accionistes, Accionistes, Jordi Gual, Gonzalo Gortázar
Accepto les condicions d'ús.