«Donar les gràcies als que sempre hi són», aquest és l’objectiu del sisè repte, dels vint que CaixaBank està duent a terme en el marc de la seva campanya de suport a l’esport paralímpic «Inconformistes de l’esport». Arran del patrocini del pla ADOP, l’entitat ha creat un programa de 20 reptes, fins a Tòquio 2020, a través dels quals dona visibilitat a l’esport adaptat i a les històries dels esportistes i d’aquells que permeten que l’esport paralímpic pugui arribar cada vegada més lluny.
Precisament, aquests són els protagonistes del repte que es presenta: entrenadors, guies, familiars o amics. Els pilars que al costat de la passió i la superació acompanyen els atletes en la conquesta dels seus èxits. «Donar les gràcies als que sempre hi són» col·loca en el punt de mira aquelles persones que sumen esforços i resten dificultats en el dia a dia dels esportistes i en el seu camí cap a la lluita per una medalla, un rècord o una plaça als propers jocs paralímpics.
Aquest és el cas de Miguel Galindo, guia paralímpic, des de fa 17 anys, de l’esquiador Jon Santacana. Amb 9 medalles paralímpiques i 17 en mundials d’esquí alpí, Jon és un dels referents en esquí adaptat del país, però com ell reconeix «Miguel va venir per ser els meus ulls en la pista d’esquí, però es va quedar per alguna cosa més important, per ser el meu amic», i és que la confiança i la bona sintonia entre els dos esportistes ha estat clau durant la seva trajectòria: «Tant entrenant com en la convivència ha estat molt bona perquè hem encaixat molt a nivell personal. D’aquesta manera, tot surt més fàcilment i els problemes sembla que siguin menys», diu Miguel, i Jon assenteix amb el cap: aquesta sintonia els ha portat a ser la parella d’esquiadors més premiada de la història.
Així ho explica Jon a la carta que, amb motiu del repte de CaixaBank, ha pogut dedicar a Miguel i on resumeix 17 anys d’història junts en una sola paraula: «gràcies».