ECONOMIA

Ruta de Palma a Manacor

Temps de Lectura: 5 minutos

Ruta de Palma a Manacor
Avatar

CaixaBank

10 Abril, 2020


Ha arribat el moment de tornar a viatjar i molts ho farem al volant, però els navegadors ens condueixen a tots per les mateixes rutes i fan que deixem de passar per multitud de pobles.

Les Rutes per Perdre’s et proposen desviar-te una mica en alguns dels trajectes més habituals per descobrir llocs únics on val la pena aturar-se.

Llocs que, gràcies a la xarxa d’oficines més extensa del país, a  CaixaBank coneixem bé. Nosaltres ja hi som i et convidem a venir-hi.

Gaudeix d’aquesta ruta per Mallorca que et porta de Palma a Manacor, amb una durada total d’1 h 25 min de trajecte en cotxe.

Passeja pel jaciment de Costitx

Ruta per perdre's núm. 3: de Palma a Manacor

Després de tot just mitja hora al volant des de Palma, el primer desviament ens condueix a Costitx: una de les localitats més petites i tranquil·les de l’illa, amb prop de 1.200 habitants.

Una vegada allà, ja des del cotxe podràs divisar les columnes de Son Corró, amb prou feines a 100 metres de la carretera.

El jaciment de Son Corró va ser un santuari de l’època posttalaiòtica, l’última etapa prehistòrica de l’illa abans de la conquesta romana el 123 aC. Les restes arqueològiques corresponen a l’absis (la sala de l’altar) i la columnata d’un temple.

Al costat, s’hi van trobar tres caps de brau de bronze, i per això es creu que retia culte a alguna divinitat relacionada amb la ramaderia o la fertilitat. La veritat és que, entre aquests pilars, es fa impossible no sentir una poderosa connexió amb la terra.

Visita el punt central de l’illa a Lloret de Vistalegre

Ruta per perdre's núm. 3: de Palma a Manacor

Continuem la ruta no més d’un quart d’hora fins a Lloret de Vistalegre, que molts veïns continuen anomenant Llorito, el nom que va tenir fins al 1924.

En aquest poble, hi trobaràs el centre geogràfic de l’illa. Un tòtem de pedra s’erigeix al lloc exacte per indicar-lo.

D’una gran tradició agrícola, els molins esquitxen el paisatge lloretà; n’hi ha que daten fins i tot del s. xvii.

No obstant això, les grans dominadores són les figueres. Per això, el primer dissabte de setembre se celebra Es Sequer, una trobada gastronòmica que gira al voltant de la figa: des de melmelades fins a pizzes, passant per deliciosos aperitius i postres. Encara que no coincideixis amb la data, de tota manera no et pots perdre una coca de figues seques abans de tornar al cotxe.

Admira l’església d’Ariany

Ruta per perdre's núm. 3: de Palma a Manacor

Prop de mitja hora ens separa de l’última parada. Ariany està situat en una zona plena de jaciments prehistòrics, entre els quals destaca la cova de Sa Canova, un lloc de culte sepulcral de la societat pretalaiòtica.

I hi ha una curiosa història respecte de l’església…

Es va edificar originalment el 1570, dedicada a la Mare de Déu de les Neus. Després de la guerra de successió, Felip V va nomenar Marc Antoni Cotoner, terratinent de la zona, marquès d’Ariany. El marquès, que residia habitualment a Madrid, va voler obsequiar el poble amb una església nova i va fer replicar la imatge de la marededeu de la parròquia de la Mare de Déu d’Atocha.

El temple actual es va inaugurar el 1818, tot i que les obres del campanar no es van acabar fins al 1913. Es podria dir que és la germana petita de la basílica madrilenya.

COMENÇA LA RUTA

Prem “Més opcions” al mapa per obrir la ruta al dispositiu.

Accepto les condicions d'ús.